Producatori

Lapp Romania

LAPP Romania, soluții de conectare inovatoare

01.12.2021

Expertiza și soluțiile prezente peste tot în lume recomandă compania drept partenerul perfect pentru o conectare fiabilă. LAPP Romania, companie care oferă soluții de conectare inovatoare, lider mondial pe piața serviciilor integrate, este parte a grupului german LAPP, prezent  la nivel mondial prin cele 43 de filiale și peste 100 de parteneri. Totul a început acum peste 60 de ani, când au fost puse bazele companiei.

Inventivitatea lui Oskar Lapp, fondatorul companiei, este legendară și reprezintă și astăzi un angajament în fața clienților. A pus întotdeauna clienții pe primul loc și s-a concentrat pe găsirea soluțiilor pentru provocările acestora. A inventat ÖLFLEX , primul cablu de comandă, flexibil, rezistent la ulei și cu codificare de culori, reușind astfel să creeze o revoluție în industria de la acea vreme.

Cele patru valori fundamentale stabilite de către fondatorii LAPP, Orientarea către client, Orientarea către succes, Inovarea și Mediul familial reprezintă busola după care compania se ghidează și astăzi în întreaga sa activitate.

Evoluția companiei, de la o afacere în doi oameni la lider mondial, s-a bazat pe strategia  care se aplică și astăzi în LAPP, și anume: nevoile clientului și garanția calității unei soluții complete.

Evoluția companiei s-a bazat pe strategia care se aplică și astăzi în LAPP, și anume: nevoile clientului și garanția calității unei soluții complete

În România, compania este prezentă cu filială de 10 ani. Produsele și serviciile oferite satisfac toate segmentele industriale, chiar dacă vorbim despre medii dificile precum industria petrolului, alimentară sau auto, proiecte în care calitatea materialelor face diferența.

„Soluțiile noastre cuprind de la cabluri de forță și comandă, cabluri pentru transfer de date, fibră optică și conectică industrială, până la cele mai pretențioase soluții de sigilare și etichetare. În magazinul nostru online, shop.lapp.ro, se pot comanda produse, pot fi accesate oricând fișe tehnice, descrieri de produs sau se poate obține consultanță din partea specialiștilor noștri”, ne-a declarat dna. Alina Istrate, Marketing Manager LAPP Romania

Gama de produse și soluții complexe oferite de LAPP ROMANIA

Ținând cont de originile sale, am putea spune că LAPP Romania are inovația în ADN. Prin urmare, este întotdeauna pregătită pentru provocările viitorului și oferă soluții tehnice care să facă față în orice mediu industrial. Ca producător și furnizor de sisteme, LAPP are în portofoliu peste 40.000 de articole, de la cablu, conectori și presetupe sau etichete, până la ansambluri de cabluri personalizate și complet echipate.

ÖLFLEX® a devenit sinonim cu cablurile de forță și comandă. Cablurile flexible și rezistente la ulei îndeplinesc cele mai înalte standarde și rezistă celor mai aspre condiții de mediu.

Cablurile de date de înaltă calitate și componentele de magistrală de date UNITRONIC® oferă o soluție inovatoare pentru toate aplicațiile din construcția de mașini și instalații. De la transmiterea de semnale de comandă simple, până la transmiterea de semnale pe magistrale de date, compania oferă soluții pentru cablare, dar și de legătură.

„Cu ETHERLINE® ne pregătim de viitor! Sistemele de transmitere date pentru tehnologia Ethernet oferă garanția unui produs de calitate necesar pentru aplicații mobile cu o dinamicitate mare, cu torsiune, rezistență chimică și mecanică. Prin fibra optică din gama UNITRONIC®, transmiterea de volume mari de date devine o joacă, fără defecțiuni, cu protecție contra interferențelor, inclusiv la undele electromagnetice, și cu o viteză aproape de cea a luminii”,  continuă dna. Alina Istrate.

Ca producător și furnizor de sisteme de conectare LAPP are în portofoliu peste 40.000 de articole, de la cabluri, conectori și presetupe sau etichete, până la ansambluri de cabluri personalizate și complet echipate

Conectorii industriali EPIC® se pot utiliza atât în telecomunicații, cât și în automatizare și instalații fotovoltaice. Presetupele SKINTOP® oferă etanșări și fixări sigure, iar cu ajutorul sistemelor de tuburi de protecție Silvyn® cablurile și conductorii sunt perfect protejate și ușor de identificat atunci când se folosește sistemul de marcare și etichetare, FLEXIMARK®.

Toate aceste branduri se regăsesc pe magazinul online disponibil la adresa https://shop.lapp.ro împreună cu specificațiile tehnice, domeniile de utilizare, precum și certificările internaționale.

LAPP conectează industria la viitor!

În prezent, comunicarea de date industriale reprezintă cheia spre o automatizare perfectă a procesului tehnologic. O fabrică inteligentă foloseşte maşini şi utilaje interconectate prin reţele de date, capabile să schimbe între ele informaţii şi produse. Sistemele de senzori înlocuiesc partea umană, primind astfel sarcina ca procesul de producţie să se desfăşoare fluent şi corect.

Aici intervine LAPP și oferă cablurile de date şi conectorii corespunzători, precum și garanția unor produse conforme cu tehnologiile Industriei 4.0. Un senzor de calitate are nevoie de un cablu de date performant. Iar LAPP este partenerul de încredere pentru aceste proiecte.

Comunicarea de date industriale reprezintă cheia spre o automatizare perfectă a procesului tehnologic

Portofoliul pentru Industrial Communication oferă soluții de conectare industrială și infrastructură complete pentru comunicarea de date, dar și personalizate în funcție de aplicație.

„În acest sens, avem un specialist pregătit pentru segmentul de Industrial Communication, care oferă consultanță în alegerea produselor corecte. Pentru o primă interacțiune cu soluțiile noastre, vă recomandăm să vizitați secțiunea Industrial Communication de pe website-ul nostru www.lapp.ro”, explică dna. Istrate.

Soluții de mentenanță inteligentă

Performanţele economice ale unei unităţi de producţie sunt strâns legate de procesele de mentenanţă, cele care trebuie să ofere funcţionarea predictibilă a fluxurilor tehnologice. Avariile sau accidentele tehnice sunt coşmarul oricărei persoane implicate în procesul de mentenanţă iar repunerea în funcţiune, în cel mai scurt timp, este dezideratul major.

O altă soluție personalizată care permite o mentenanță inteligentă, este ÖLFLEX CONNECT, care permite proiectarea și realizarea unui sistem integrat de cabluri premufate și lanțuri portcablu complet echipate cu cabluri premufate şi furtunuri hidraulice, pneumatice sau hidro, împreună cu sisteme complete de conectare.

Colaborarea pentru un astfel de proiect aduce cu sine consultanța unui specialist LAPP pe tot parcursul acestui proces, care începe de la înțelegerea procesului, identificarea sistemului necesar, până la proiectarea, realizarea și implementarea lui în aplicația clientului.

LAPP Romania pune la dispoziție serviciile de consultanță oferite de specialiștii săi, pe toată durata desfășurării proiectelor

„Ca o completare, produsele noastre sunt supuse unor teste riguroase de calitate, acest lucru ajutându-ne să ne păstrăm reputația de producător german de cabluri și soluții integrate pentru tehnologia de conectare și să ne câștigăm poziția de lider global în calitate și inovație”, menționează Managerul de Marketing.

Rețeaua de distribuție LAPP Romania

Rețeaua proprie de distribuție a companiei acoperă toată țara și întreaga lume, ca parte dintr-un grup cu prezență pe toate continentele, acest lucru oferind posibilitatea livrării în toate colțurile lumii. Produsele pot fi comandate în România, în e-shop, iar proiectul poate să fie localizat în Africa de Sud. Pentru LAPP, acest lucru nu reprezintă o barieră, fie că discutăm despre clienți persoane juridice sau fizice. Bineînțeles că, fiind și producători, societatea colaborează, în egală măsură, și cu distribuitorii locali.

Rețeaua proprie de distribuție a companiei acoperă toată țara și întreaga lume, ca parte dintr-un grup cu prezență pe toate continentele

E-shopul este unul dintre cele mai noi servicii LAPP. El a apărut din dorința de a fi aproape de nevoile clienților, de a oferi posibilitatea tuturor să comande, oricând și de oriunde, produse de calitate. Anul acesta, magazinul online a aniversat 1 an de activitate, moment care a fost sărbătorit alături de clienți, printr-un eveniment dedicat acestora. Pe tot parcursul anului, pe shop.lapp.ro există campanii speciale, gândite să construiască o experiență specială cu fiecare client în parte.

Resursa umană și programele de pregătire profesională

Una dintre resursele extrem de importante în compania LAPP o reprezintă oamenii. Pentru LAPP Romania, Mediul familial se află chiar la baza acesteia. Încă de la primii pași, compania își susține noii colegi să se integreze în cultura internă, care se bazează foarte mult pe comunicare deschisă, transparență și încredere, indiferent de poziția în companie.

Prin programele de pregătire profesională și personală desfășurate în cadrul companiei, se urmărește îmbunătățirea performanțelor echipei. De asemenea, se subliniază importanța contribuției și adaptabilității fiecărui membru în funcționarea și performanța întregii echipe.

Aplicații cu produsele LAPP

Produsele LAPP sunt utilizate atât în mediul industrial, cât și în cel rezidențial. LAPP se implică în proiecte de infrastructură energetică, instalații solare, fotovoltaice, exploatări de gaze, dar și în proiecte de interes public precum aeroporturi și spitale sau în modernizări, extinderi și construcții de fabrici.

Pentru LAPP, rezultatele acestui an și trendul pozitiv înregistrat în momentul de față susțin strategia de extindere pe toate palierele, pentru perioada următoare. Ca și până acum, strategia de dezvoltare pune accent pe nevoile clientului și sustenabilitate, concepte care însoțesc derularea business-ului.

Strategia de dezvoltare pune accent pe nevoile clientului și pe sustenabilitate, concepte care însoțesc derularea business-ului

„Fie că vorbim despre proiectarea unui produs și fabricarea acestuia, fie că ne concentrăm pe modalitatea de livrare a produselor către clienți, grija față de moștenirea lăsată generațiilor viitoare este parte din cultura noastră. Misiunea companiei LAPP și, implicit, a fiecărui angajat este de a folosi resursele în mod responsabil”, a declarat, în încheiere, Alina Istrate, Marketing Manager LAPP Romania.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/hamburger-recycling-optimizeaza-managementul-deseurilor/