Laptaria cu Caimac

Lăptăria cu Caimac, emisiune de obligaţiuni de 3 milioane de euro

14.10.2020

Lăptăria cu Caimac. Agroserv Măriuţa SA, compania care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, va realiza în noiembrie o emisiune de obligaţiuni în valoare de 3 milioane de euro. Listarea se va face la Bursa de Valori Bucureşti. Consultantul listării şi broker-ul asociat proiectului este BT Capital Partners.

Emisiunea de obligaţiuni va fi cuprinsă între o sumă minimă de 1,5 milioane euro şi o sumă maximă de 3 milioane euro, denominare euro, cu o dată scadentă la patru ani şi cupon plătibil trimestrial.

Lăptăria cu Caimac. Dobânda

Dobânda va fi calculată în funcţie de nivelul pieţei din momentul listării. În acelaşi timp, emisiunea de obligaţiuni va acorda doar beneficii financiare, nu şi beneficii de tip non-financiare.

Obligaţiunile emise nu vor fi convertibile în acţiuni ale societăţii sau obligaţiuni cu drept de preempţiune la subscrierea de acţiuni, cu prioritate faţă de alţi acţionari.

Lăptăria cu Caimac. Planuri de business

”Această listare este în planurile de business ale companiei de ceva vreme. În tot acest timp, am investigat cele mai bune opţiuni pentru a putea duce mai departe planurile de extindere din fabrică şi din fermă. Vrem să listăm obligaţiuni de 3 milioane euro, cu o dobândă în jurul valorii de 5%, dar acest lucru depinde foarte mult de cum va fi piaţa în momentul listării şi vom prefera să plătim cuponul trimestrial. Avem mare încredere că alături de BT Capital Partners emisiunea va fi un real succes”, spune Adrian Cocan, manager de proiect al Lăptăriei cu Caimac.

Investiţii

Fondurile obţinute din listarea obligaţiunilor vor fi folosite, într-o primă etapă, pentru a pune bazele unui sistem de recuperare şi refolosire a ambalajelor (sticle şi borcane).

Investiţia, în valoare totală de 9 milioane euro, se va realiza în trei etape şi va consta în construirea unei staţii de spălare, dotată cu roboţi şi sisteme de identificare a conţinutului chimic al ambalajelor, care va avea o capacitate totală de 54 de milioane de obiecte pe an.

Lăptaria cu Caimac. Capacitatea unităţii de spălare

Lăptăria cu Caimac estimează că va spăla între 26 şi 28 de milioane de recipiente anual, începând cu 2025 – 2026, pornind gradual de la 2 milioane/an în 2023. Restul capacităţii va fi oferit ca serviciu către alte companii care au ambalaje de sticlă: producători de apă minerală, ulei, gem, zacuscă, sucuri naturale şi chiar vinuri.

A doua etapă a proiectului o reprezintă finalizarea şi punerea în funcţiune a staţiei de spălare, precum şi:

  • construirea unui sistem logistic
  • construirea unui sistem de recuperare

Acest lucru presupune amplasarea de automate de tip “reverse vending machine” în care consumatorii vor putea introduce sticlele şi borcanele Lăptăriei. Ei vor primi în schimb bonuri valorice pe care le vor putea folosi în magazine.

A treia etapă a proiectului va fi reprezentată de extinderea la nivel naţional a acestor automate. De asemenea, se are în vedere şi extinderea suportului logistic necesar.

Citeşte şi Câte zile libere vom avea de Crăciun 2020 şi Revelion 2021?

 

 

Citiți și despre: