Laserul PGD, disponibil la spitalul Wellborn

05.08.2015

Wellborn, singurul spital din ţara noastră dedicat exclusiv fertilității și medicinei materno-fetale, a anunţat introducerea în circuitul intern a celui mai important instrument din industria medicală, laserul PGD. Recunoscut și utilizat la nivel internațional, laserul PDG – Preimplantation Genetic Diagnosis- poate diagnostica probleme genetice prenatale, fiind considerat un element important din procedeul de Fertilizare in Vitro.

Din punct de vedere medical, prin PGD se analizează genetic una sau mai multe celule ale unui embrion obținut în prealabil prin Fertilizare in Vitro. Scopul PGD este acela de a selecta embrioni normali genetic, care pot fi ulterior transferați în uter și păstrați prin crioprezervare, crescând rata de succes a aducerii pe lume a unuia sau mai mulți copii sănătoși.

De asemenea, laserul PGD este indicat în cazul purtătorilor de anomalii cromozomiale, care au risc crescut pentru eșec de implantare și pot crește numărul avorturilor recurente.

Practic, în mare măsură, anomaliile cromozomiale sunt responsabile de eșecul implantării embrionilor în contextul apelării la procedurile de Fertilizare in Vitro și de 50% dintre avorturile spontane din primul trimestru de sarcină.

“Tehnologia inovatoare are menirea de a rafina activitatea din departamentele noastre ultraspecializate de Reproducere Umană Asistată, poziționându-ne pe harta internațională a spitalelor care oferă astfel de servicii dedicate, în același mod profesionist, așa cum i-am obișnuit deja de atâția ani pe pacienții Wellborn. Am adus laserul PGD în Spitalul Wellborn din București ca un pas firesc în dezvoltarea constantă a activității noastre, păstrând normele de performanță medicală avansată orientată exclusiv către pacienți, cu atât mai mult cu cât suntem singurul spital de fertilitate din România și centrul cu cele mai multe proceduri de Reproducere Umană Asistată (RUA) efectuate lunar în țara noastră”, dr. Silviu Predoi, CEO Rețeaua Medicală Wellborn.

Așadar, avantajele metodei de diagnostic cu laserul PGD sunt date de analiza unui număr mai mare de celule și de o mai bună precizie a diagnosticului.

 

 

Citiți și despre: