Stiri: Stiri

Lattanzio Group şi ARB organizează un eveniment despre implicarea sistemul bancar în atragerea fondurilor europene

14.11.2013

Lattanzio Group, în colaborare cu Asociaţia Română a Băncilor (ARB), organizează pe data de 21 noiembrie evenimentul cu titlul “Fondurile Structurale pentru stimularea dezvoltării. Rolul sistemului bancar în următoarea perioadă de programare 2014-2020”, conferinţă ce va avea loc la sediul din Bucureşti al Băncii Naţionale a României, începând cu ora 09.30.

Acţiunea se încadrează în iniţiativa Guvernului României de a “implica sistemul bancar în atragerea fondurilor europene, atât în efectuarea plăţilor către beneficiari, cât şi în procesul de selecţie şi evaluare a proiectelor”, după cum a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Deschiderea oficială a evenimentului va fi făcută de Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, urmată de o sesiune despre principalele provocări ale Guvernului în vederea optimizării implementării fondurilor europene în următoarea perioadă de programare. Vor interveni ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea şi CEO Lattanzio Group, Ezio Lattanzio.

Evenimentul va constitui o ocazie importantă pentru a prezenta contribuţia comunităţii bancare din România la “elaborarea şi îmbunătăţirea legislaţiei privind managementul financiar al fondurilor europene, alături de toate părţile implicate, obiectivul fiind creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene”, a afirmat preşedintele ARB.

Aşadar, capacitatea băncilor de a furniza expertiză cu un înalt grad de specializare poate contribui la accelerarea finanţării proiectelor şi asigurarea unui flux financiar optim.

De asemenea, printre vorbitorii în cadrul evenimentului se numără şi directorul firmei Lattanzio Learning, Massimo Giacomelli, alături de Senior Consultant Lattanzio Learning, Guido Cernuto şi de International Sales Manager eXact learning solutions, Federico Dondero.

Manifestarea va include şi o dezbatere pe teme de actualitate privind rolul sistemului bancar în stimularea absorbţiei fondurilor europene.