Stiri: Energie

Saturn Bidco preia Steliau International.

Leabrook preia EnergoBit. Ce anunţ a facut Consiliul Concurenţei?

22.07.2022

Leabrook preia EnergoBit. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Leabrook Ltd preia EnergoBit Holding Ltd. Anterior, compania era controlată de Leabrook Ltd. împreună cu IHC SARL. Această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței, anunţă instituţia.

În urma acestei tranzacții, Leabrook Ltd. va controla și companiile deținute de EnergoBit, respectiv:

  • EnergoBit SA
  • EnergoBit Control Systems S.R.L.
  • EnergoBit Transformers S.R.L.
  • Energolux Impex S.R.L.
  • EnergoBit Tavrida S.R.L.
  • ELM Electromontaj Cluj S.A.

Activitatea grupului EnergoBit

Leabrook Ltd. din Cipru este deținută de fondatorii grupului EnergoBit.

Activitatea grupului EnergoBit este axată pe antreprenoriat, execuție, modernizare, mentenanță instalații electrice, în special de medie și înaltă tensiune; soluții pentru sisteme de monitorizare a consumului de energie, protecții prin relee şi sisteme SCADA („Supervisory Control And Data Acquisition” – Monitorizare, Control și Achiziții de Date); producția de posturi de transformare prefabricate medie/joasă tensiune, celule de medie tensiune de distribuție primară şi secundară, transformatoare de distribuție în ulei cu pierderi reduse şi ultrareduse și tablouri electrice.

Leabrook preia EnergoBit. Analiza Consiliului Concurenţei

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi Analiză amplă pe piaţa producătorilor de energie regenerabilă. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei