Slide

Stiri: Companii

Abilitățile necesare pentru un CEO în 2023

Ce este leadership-ul hibrid şi de ce reprezintă o provocare pentru manageri?

22.04.2022

Leadership-ul hibrid. Aproape jumătate (48%) dintre angajații români vor să lucreze de acasă permanent, în timp ce 55% preferă un sistem de lucru hibrid, în care să lucreze remote trei zile pe săptămână, arată o analiză efectuată de EXEC-EDU, liderul pieței de executive education.

Leadership-ul hibrid. Provocări pentru manageri

În acest context, principalele provocări cu care se confruntă în acest an managerii din România sunt legate de necesitatea de a face tranziția de la work from home la diferite formate de lucru hibrid, menținând în același timp motivația și performanța oamenilor la cote maxime.

”Provocările managerilor în această perioadă sunt multiple, pentru că nu mai coordonează o echipă proprie, cu roluri fixe și în spațiul clasic de birou, ci echipe fluide, unde locul de muncă este unul digital. Managerii trebuie să lase frâiele și să acorde oamenilor autonomie și încredere, susținându-i și implicându-i permanent în luarea deciziilor. În același timp, ei sunt nevoiți să acorde mai multă atenție recunoașterii meritelor și nevoilor particulare ale fiecărui angajat, în contextul sensibil al marii demisii și al schimbărilor de mentalitate post-pandemie”, a declarat Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

Leadership-ul hibrid. Programe de training

Astfel, programele de training trebuie aliniate acestei noi realități. Cursanții își doresc să se conecteze la cursuri de oriunde – un beneficiu care, conform studiilor, a devenit esențial și la locul de muncă – dar în același timp caută și interacțiunea la clasă, pentru că dorința de colaborare și reconectare este foarte mare. EXEC-EDU a investit în ultima perioadă în soluții digitale menite să răspundă acestor nevoi aparent disonante, aducând concomitent în același spațiu de training cursanți conectați online (în special din alte orașe ale țării) și participanți care au preferat să se deplaseze la sala de curs.

„Hybrid Leadership & Culture”

EXEC-EDU le propune managerilor „Hybrid Leadership & Culture”, un training dedicat soluțiilor pentru gestionarea modului de lucru hibrid.

„Venim în întâmpinarea managerilor cu un program de Hybrid Leadership, care își propune să adreseze toate aceste realități. Prin acest program, managerii vor înțelege mai bine contextul actual, vor dobândi instrumente practice pentru a conduce întâlnirile între echipele hibride și își vor exersa competențele de leadership în direcția construirii unui climat bazat pe siguranță psihologică.”, a declarat Simona Podgoreanu, expert EXEC-EDU.

Citeşte şi Cele mai comune greşeli de management şi leadership