Stiri: Stiri

Lear Corporation deschide o unitate de producţie în Iaşi

19.12.2013

CBRE a semnat cea mai importantă tranzacţie în sectorul industrial – producţie din zonă Moldova din ultimii ani. Astfel, compania americană Lear Corporation va închiria un spaţiu de producţie şi birouri de 12.000 metri pătraţi în cadrul Solo Industrial Park din Letcani.

“Această tranzacţie reprezintă cel mai mare contract nou de închiriere semnat în România în sectorul industrial în 2013”, spun reprezentanţii CBRE, companie care a intermediat tranzacţia.

Solo Industrial Park este un proiect dezvoltat de Bogdan Piţigoi, preşedintele grupului de firme Tester, urmând să fie finalizat la finele acestui an.

Parcul industrial este situat la 9 kilometru de centrul oraşului Iaşi, în comună Letcani şi are deschidere la european E85, beneficiind de o accesibilitate foarte bună.

Lear Corporation este primul chiriaş al parcului industrial, compania începând producţia în prima luna din 2014. Noua unitate de producţia va contribui, per total, la crearea a peste 1,500 de locuri noi de muncă în judeţul Iaşi.

„Tranzactia celor de la Lear este seminificativă deoarece exprimă interesul producătorilor străini pentru deschiderea de fabrici noi în România, facilitând crearea de locuri de muncă şi, de asemenea, reprezintă un semnal important că Nord-Estul României devine atractiv pentru producători” a declarat Marian Orzu, Head of Industrial Department în cadrul CBRE România.

Acesta a mai explicat că 2013 a fost un an bun pentru piaţă industrială şi mai ales pentru zonă spaţiilor pentru producţie, departamentul industrial din cadrul CBRE tranzacţionând peste 80.000 metri pătraţi de spaţii industriale, din care peste 40% au fosz realizate pentru producători.