Cele mai importante cărți de afaceri

„Lecturi sub soare”: Atelier de lecturi pentru copii la Biblioteca Naţională

19.06.2017

Biblioteca Goethe-Institut București în colaborare cu Biblioteca Națională a României și Laboratorul de Teatru București organizează o serie de lecturi publice pentru copii cu vârsta între 6-14 ani. În perioada 21 iunie – 5 iulie 2017, vor avea loc în fiecare miercuri, între orele 10-11, ateliere de lectură pe terasa Bibliotecii Naționale a României. Actori de la Laboratorul de Teatru București vor citi în limba română fragmente din opere consacrate care aparțin literaturii germane și române pentru copii.

Atelierul de miercuri, 21 iunie se adresează copiilor cu vârsta între 10-14 ani. Se va citi din cartea „Vânătorii de fantome în mijlocul focului”, de Cornelia Funke.

Inițiatorii proiectului, Goethe-Institut și Biblioteca Națională a României , doresc prin această campanie de lectură să îndrume copiii spre un mediu de lectură cu scopul de a-i ajuta să-și dezvolte fantezia şi să-și mărească numărul de cuvinte din vocabular.

„Este important, de asemenea, ca vacanța școlară să nu mai fie asociată cu aruncarea cărților într-un colț al balconului, ci să fie ca o desprindere de cotidianul școlar și o trecere în lumea lecturii personalizate, în care copii aleg, cu sprijinul bibliotecilor și bibliotecarilor, propria lor listă de cărți. În ideea că cei mici de astăzi sunt adulții de mâine, este necesară o îndrumare a copilului spre lectură de la o vârstă mică pentru a-i mări capacitatea de exprimare”, precizează organizatorii atelierului de citit.

 

 

Citiți și despre: