Konig Frankstahl

Legea Prevenţiei, în dezbatere publică

03.04.2017

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat apreciază interesul mare manifestat pentru proiectul Legii Prevenției, după lansarea lui în dezbatere publică, interes care ajută Grupul de lucru în centralizarea și adaptarea propunerilor primite din partea societății civile, a anunţat instituţia într-un comunicat de presă.

„Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat este inițiatorul acestui proiect de lege, extrem de importantă pentru mediul de afaceri, construind mecanismul de funcționare a prevenției. Lista contravențiilor care vor intra sub incidența acestei legi este construită exclusiv la propunerea ministerelor care au în subordine organisme cu atribuții de control, fiind asumată sub semnătură. Având în vedere multitudinea de contravenții și specificitatea domeniilor în care se aplică acestea, orice modificare a listei (eliminarea sau adăugarea) se face în urma consultării cu ministerul de resort care are în competență domeniile în care se aplică respectivele contravenții”, a precizat Ministerul.

În plus, sursa citată mai precizează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat este un integrator al propunerilor de contravenții, linia de demarcație a contravențiilor care intră sub incidența legii și acele fapte care nu pot beneficia de prevenție din cauza gradului de pericol ridicat pe care îl prezintă, fiind stabilită și asumată de fiecare minister în parte. Astfel, în urma sesizărilor venite din partea societății civile privind scoaterea din Anexa 1 a contravențiilor prevăzute de art.20, alin. a și b din H.G nr. 415/2004, respectiv, cea prevăzută la art.1 lit. d din Legea nr.12/1990, am transmis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și Ministerului Finanțelor Publice, care au propus introducerea acestor fapte pe listă, solicitarea de eliminare a respectivelor contravenții din Legea prevenției, solicitarea fiind agreată.

În urma procesului de consultare publică extinsă, atât textul proiectului, cât și lista contravențiilor pot suferi modificări.

 

 

Citiți și despre: