Slide

Stiri: IT&C

Lenovo a lansat noul portofoliu de produse ThinkPad

05.01.2015

Lenovo a anunţat lansarea, în cadru CES 2015, unui nou portofoliu de produse de top – ThinkPad. Printre acestea se numără şi ThinkPad X1 Carbon, cel mai ușor ultrabook de performanță înaltă de 14 inch, iar prin această lansare brand-ul aniversează 100 de milioane de unități ThinkPad vândute.

“Încă de la originalul ThinkPad 700, inginerii ThinkPad au continuat să inoveze și au făcut fiecare ThinkPad mai bun decât precedentul. Faptul că am vândut 100 de milioane de unități ne demonstrează că am reușit”, a declarat Yuanqing Yang, Președinte și CEO Lenovo.

Acesta a mai precizat că atunci când compania achiziționat linia de PC-uri de la IBM, a promis nu doar să prote jeze franciza ThinkPad, ci şi să o facă mai bună şi mai puternică.

“Astăzi, ThinkPad continuă să fie una dintre cele mai respectate brand-uri din lume și alimentează creșterea Lenovo pe prima poziție în piața mondială de PC-uri. Acum, chiar dacă Lenovo s-a extins pe piața dispozitivelor mobile, serverelor și sistemelor cloud, ThinkPad va rămâne la baza strategiei noastre și inima afacerii noastre. Este o onoare pentru noi să continuăm să livrăm acest brand legendary consumatorilor noștri și să privim înainte, către alte moment importante în viața ThinkPad”, a continuat Yuanqing Yang.

Lenovo a prezentat, de asemenea, ThinkVision X24, care aduce tehnologia IPS, astfel încât unghiul de vizualizare să fie cât mai larg în panoul de lucru, dar și ThinkPad Stack, care oferă accesorii care permit conectarea și inter-schimbarea dispozitivelor deja existente pentru a maximize productivitatea.

“A fost un real privilegiu să luăm parte la succesul notebook-ului ThinkPad în atingerea a 100 de milioane de unităţi. Dedicarea și imaginația inginerilor ThinkPad din ultimii ani au produs progrese tehnologice remarcabile. Lumea computerelor ia noi forme și permite noi experiențe, iar Intel este nerăbdător să vadă cu ce poate să vină Lenovo în continuare”, a spus Brian Krzanich, CEO Intel.

Modelele ThinkPad X1 Carbon au un preț de pornire de la 1.249 dolari și sunt disponibile din ianuarie 2015, iar modelele ThinkPad X250 încep de la 1.149 dolari și vor fi disponibile din februarie.

ThinkVision X24 are un preț de pornire de 249 dolari și va fi disponibil din aprilie 2015, iar accesoriile ThinkPad Stack vor fi disponibile de la mijlocul lunii aprilie 2015.