Slide

Stiri: IT&C

Lenovo, inclusă în topul celor mai sustenabile companii din lume

13.02.2015

Compania Lenovo a fost inclusă, începând cu această lună, în topul Global 100 al celor mai sustenabile companii (Global 100), realizat de compania de media şi cercetare Corporate Knights pentru anul 2015. Astfel, acţiunile companiei sunt incluse în indicele Global 100, foarte apreciat şi căutat de fondurile de investiţii şi de investitorii care vor să facă plasamente în companiile durabile.

Indicele Global 100 a fost lansat în urmă cu 10 ani și poate fi urmărit pe Bloomberg  sau pe Reuters sub numele <CKG100 Index>.

Clasamentul, publicat anual, clasifică marile companii în funcţie de performanţele de mediu, sociale şi ale stilului de management pe baza a 12 indici cantitativi ce includ consumul de energie şi de apă, raportul de salarizare între CEO şi angajaţi, diversitatea echipei de management şi a consiliului director.

Lenovo ocupă poziţia 73 în clasament, fiind singura companie din China continentală care a fost inclusă în top anul acesta.

„Am observat că în ultimii ani tot mai multe companii din China continentală îşi prezintă performanţele de durabilitate. Acest lucru ne determină să credem că astfel de companii integrează din ce în ce mai mult principiile de sustenabilitate în operaţiunile lor, iar includerea Lenovo în top este o confirmare a acestei tendinţe”, a afirmat Toby A. A. Heaps , director executiv Corporate Knights.

Realizat de CorporateKnights, companie de media şi cercetare din Toronto,  indexul analizează sustenabilitatea a 4.600 de companii din întreaga lume cu o capitalizare de piaţă de peste 2 miliarde de dolari americani. Ulterior, lista este redusă la 900 de companii, iar finalistele sunt comparate cu companii similare înainte de a reduce clasamentul la 100.

„Suntem onoraţi să fim recunoscuţi pentru efortul realizat în crearea unui viitor durabil. Includerea Lenovo în acest top este o recunoaştere a progresului, pe măsură ce încercăm să construim o companie care îi va face pe clienţi, pe investitori şi pe angajaţi mândri”, a declarat Yang Yuanqing , director executiv şi preşedinte Lenovo.