Logistica

LG Trans, cel mai mare transportator SILO

01.07.2016

Compania deține un parc auto configurat pentru transporturi SILO în care investește permanent. LG Trans a fost înființată în septembrie 2002, de către Teodor Călugăr, imediat după terminarea facultății cu specializare Management Comercial. Identificând o oportunitate  în transportul de SILO, fondatorul companiei a profitat de această nișă din piață, întrucât, până în acel moment, în România acest tip de transport era aproape inexistent.

Compania și-a început activitatea cu un singur camion, fondatorul fiind în același timp manager, contabil, coordonator transport și șofer. Începând cu anul 2004, LG Trans a început extinderea flotei, acțiune care continuă și în prezent.

„Oferim clienților un singur tip de transport, un transport specializat, respectiv SILO, mai precis transportul de mărfuri vrac uscate, granulate sau pulberi, care se descarcă în silozuri”, declară Teodor Călugăr, director general LG Trans.

Flota auto – într-o continuă dezvoltare

Deoarece compania se concentrează pe un singur tip de transport, transportul specializat SILO, flota auto pe care o deține este  configurată în așa fel încât să permită transportul unor tipuri de mărfuri foarte variate. Astfel, autotrenurile sunt configurate să transporte de la materiale de construcții – var ciment, ipsos – până la materiale folosite în industria chimică și furaje pentru animale.

În plus, LG Trans este singura companie din România care este certificată GMP B4+, certificare luată cu DEKRA.

LG Transport oferă un singur tip de transport – SILO – având o flotă auto configurată special pentru astfel de servicii și care se mărește de la an la an

Începând cu anul 2004, când firma a început să crească numărul de unități din parcul auto, în fiecare an s-au adăugat noi autotrenuri, ajungând ca în prezent LG Trans să dețină 62 de ansambluri autotractor și semiremorcă.

Conducerea companiei preferă semiremorci marca O.ME.P.S – producător italian – iar datorită calității oferite, seriozității și serviciilor post vânzare, 90% din parc este format din semiremorci O. ME.P.S.

„În ceea ce privește capetele tractor până la EURO 5 EEV, am achiziționat MAN, odată cu trecerea la achiziții de mașini EURO 6, am optat pentru SCANIA, astfel în 2014 am achiziționat primele 6 capete tractor SCANIA EURO 6”, menționează Teodor Călugăru.

Achizițiile au continuat și în anul 2016, până în acest moment fiind achiziționate 11 ansambluri noi, urmând  să se achiziționeze încă 3 ansambluri, cu livrare în luna septembrie a acestui an.

Datorită parcului auto numeros, LG Trans este prezentă în toate regiunile țării, iar în ceea ce privește transportul extern, compania ajunge pentru clienții săi până în Grecia, Turcia, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Croația, Slovenia, Italia, Cehia, Slovacia, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Polonia și Suedia.

Planuri pentru viitor

Pe lângă extinderea flotei auto, firma lucrează permanent să ofere servicii de calitate, care să respecte și să răspundă tuturor nevoilor clienților săi.

De aceea, pe lângă achiziția de noi ansambluri, în anul 2015 LG Trans a achiziționat un teren cu o suprafață de 35.000 de metri pătrați, în imediata vecinătate a nodului de autostrăzi de la TURDA.

Conducerea companiei are în plan construirea unui nou sediu și a unui spațiu de servicii dedicat șoferilor de camion, care să le ofere cele mai bune condiții

Pe acest teren, conducerea companiei dorește să construiască un nou sediu, în prezent fiind destul de avansați în obținerea autorizațiilor pentru construcție. În plus, dorește și realizarea unui parking pentru șoferii de camion, deoarece încă nu există, din păcate, nicăieri în țară un astfel de spațiu în care șoferul de camion să poată intra și să aibă la dispoziție: spălătorie, vulcanizare, dușuri, restaurant, stație peco și locuri de parcare civilizate.

Lucrările de construcție sunt planificate să înceapă în luna septembrie a acestui an.

„Am reușit să ajungem cea mai mare firmă de transport SILO din România, datorită seriozității, perseverenței, pasiunii, datorită respectului pe care îl arătăm clientului și nevoilor lui, implicării totale a întregului colectiv, respectiv de la manageri până la conducătorii auto, aceștia din urmă fiind de fapt cei care ne reprezintă în fiecare zi în curtea clientului”, susține directorul general al companiei.

Pentru viitor, LG Trans dorește continuarea investițiilor în creșterea flotei auto și, odată cu acesta, mărirea portofoliului de clienți, planificând totodată licitarea mai multor trasee internaționale.

Tot ca planuri de viitor, însă pe termen scurt, compania are în vedere creșterea cifrei de afaceri pentru anul 2016, conducerea anticipând o creștere de 10% față de anul precedent, când LG Trans a înregistrat o cifră de afaceri de peste 21,7 milioane de lei.