Stiri: Finante

Rezultate Libra Internet Bank 2020.

Libra Internet Bank îşi majorează capitalul social cu 8 milioane lei

23.09.2014

Acționarii Libra Internet Bank au aprobat majorarea capitalului social cu 8 milioane de lei pentru susținerea creșterii băncii. Instituţia financiară obţine astfel sprijinul acționarilor pentru a continua proiectele strategice de dezvoltare teritorială, precum și pentru creșterea investițiilor în tehnologie.

În urma deciziei acționarilor, capitalului social al băncii va fi majorat de la 180.100.000 lei la 188.100.000 lei.

“Viziunea noastră pe termen lung este aceea a unei bănci a viitorului, în care tehnologia va face diferența. Suntem pe drumul cel bun, avem unul din cele mai performante servicii de internet banking, iar acum am lansat proiectul TABLETA, prin care forța de vânzări va avea acces la majoritatea informațiilor necesare chiar de la prima întâlnire cu clientul, la sediul acestuia, în vederea accelerării vitezei de răspuns”, a declarat Emil Bituleanu, Președintele băncii.

Banca a mai anunţat că va mai deschide, în ultimele patru luni din acest an, încă 6 sucursale, majoritatea în București.

În plus, în primele șase luni ale acestui an, Libra Internet Bank a continuat să își îmbunătățească semnificativ indicatorii. Astfel, pe lângă creșterea semnificativă a profitului net, ajuns la 8,5 milioane lei la jumătatea anului, au fost majorate activele nete cu 10,9% față de aceeași perioadă a anului trecut (până la 1,33 miliarde lei), în condițiile în care rata neperformantelor a continuat să scadă, ajungând la 12,59%, mult sub media sistemului bancar.

Banca are în prezent o reţea de 35 de sucursale la nivel național și se adresează preponderent clienților din segmentele IMM, Corporate, Profesii liberale și Agricultură.