Slide

Stiri: Finante

Liceele câştigătoare la competiția „Bani pentru școala ta”

22.06.2017

Colegiul Național Avram Iancu Ștei din Bihor a câștigat a cincea ediție a competiției naționale de educație financiară Bani pentru școala ta™. Liceul va primi o finanțare echivalentă cu EUROpunctele câștigate – 2.613 de euro, după ce s-a clasat pe primul loc în cadrul competiției de educaţie financiară.

Totodată, Colegiul Național “Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila, Colegiul Național Octav Onicescu din București și Colegiul Național “Nicolae Titulescu” din Pucioasa au câștigat cele 3 finanțări de 1.000 euro oferite celor 3 instituții de învățământ care au obținut primele câte 1.000 de puncte.

Finanțările primite vor fi folosite exclusiv pentru modernizarea unităților școlare prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziția de echipamente și resurse educaționale.

A cincea ediție a concursului Bani pentru școala ta™ s-a desfășurat pe o perioadă de 5 săptămâni (24 aprilie – 28 mai), timp în care peste 35.000 de elevi, profesori, părinți și alți susținători au accesat trainingurile BaniIQ™ și Banii pe net™, câștigând EUROpuncte pentru liceele pe care le susțin. Aceștia au dobândit informații esențiale despre bugetul personal, venituri, cheltuieli, investiții și relația cu banca (modulul BaniIQ™), dar și despre e-commerce, drepturile celor care cumpără online, securitatea în mediul online, taxe și impozite (modulul Banii pe net™).

Competiția este organizată de Junior Achievement (JA) România, și face parte din Programul național de educație financiară, modulele BaniIQ™ și Banii pe net™, realizate cu sprijinul financiar al Visa și băncilor partenere.