Licitatie manuale scolare

Licitație manuale școlare. Anunțul făcut de Ministerul Educației

09.12.2019

Licitație manuale școlare. Ministerul Educației și Cercetării, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în calitate de autoritate contractantă, a lansat săptămâna trecută procedurile de licitație în vederea asigurării manualelor școlare pentru elevii claselor a VIII-a în anul școlar 2020-2021.

De asemenea, a fost anunțată și licitația al cărei obiectiv îl constituie asigurarea manualelor școlare pentru o serie de discipline (clasele I-VII), care nu au avut oferte eligibile în cadrul procedurii derulate în acest an.

Licitație manuale școlare. 66 de discipline

În total, este vizată achiziția de manuale pentru 66 de titluri/discipline, inclusiv pentru elevii minorităților naționale:

  • 58 de titluri pentru clasa a VIII-a
  • 8 titluri pentru clasele I-VII

Numărul total de exemplare pentru aceste discipline este de 3.739.522:

  • 3.697.917 exemplare – clasa a VIII-a
  • 41.605 exemplare – clasele I-VII

Licitație manuale școlare. Calendarul licitației

Calendarul licitației destinate achiziției de manuale pentru disciplinele prevăzute în planul-cadru aferent clasei a VIII-a are ca termen de încărcare a ofertelor în SEAP data de 3.02.2020, în timp ce pentru a doua licitație, termenul-limită a fost fixat pentru data de 6.01.2020.

Prin organizarea acestor proceduri, având ca scop cumpărarea de manuale şcolare elaborate în conformitate cu noile abordări curriculare din învățământul gimnazial, elevii vor beneficia de manuale corespunzătoare din punct de vedere al conținutului științific, adaptate nivelului de vârstă și în acord cu nevoile de formare ale societății.

Licitație manuale școlare. Reglementări

Conform atribuțiilor stabilite de reglementările în vigoare, Centrul Național de Evaluare și Examinare coordonează derularea mecanismelor de evaluare a proiectelor de manuale şcolare pentru învăţământul preuniversitar, conform metodologiei de profil. În acest sens, CNEE cooptează evaluatori – cadre didactice şi specialişti externi (experți cooptați). De asemenea, CNEE are și misiunea de a forma experţi evaluatori de manuale şcolare, prin derularea de programe adecvate.

Licitație manuale școlare. Procedura

Procedurile de licitație se vor desfășura în conformitate cu prevederile specifice:

  • ordinul de ministru nr. 3.103/2019 privind regimul manualelor şcolare în învăţământul preuniversitar
  • Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare
  • HG 395/2016 privind normele de aplicare a acestei legi

Citește și Program Crăciun Plaza România 2019

 

 

 

Citiți și despre: