Stiri: Retail

Lidl a donat cinci motociclete de intervenție urbană către SMURD

07.10.2015

Retailerul Lidl a donat cinci motociclete de intervenție urbană către SMURD, prin intermediul campaniei de donații la casele de marcat din magazinele sale – „Donează pentru cei care Salvează!”. Programul s-a desfășurat la nivel național pe o perioadă de şase luni în beneficiul Fundației pentru SMURD, retailerul colectând fonduri în valoare totală de 100.000 de euro. Lidl a suplimentat această sumă cu 50.000 de euro, ajutând la achiziționarea unui număr de 5 motociclete de intervenție urbană pentru SMURD.

În perioada noiembrie 2014 – mai 2015, în cadrul campaniei, angajații și clienții Lidl din toată țara au donat pentru a susține cauza SMURD și pentru a ajuta la modernizarea sistemului integrat medical.

„Mulțumim clienților și angajaților noștri din toată țara pentru solidaritatea de care au dat dovadă, donând în beneficiul unei cauze atât de importante – susținerea activității SMURD. Este o onoare pentru noi să putem oferi sprijinul nostru celor care fac diferența în situații de urgență. Cele 5 motociclete noi, achiziționate pentru SMURD prin donația Lidl sunt dovada că împreună avem puterea de a schimba în bine viața comunității în care trăim”, a declarat Georgiana Tugearu, PR & CSR Manager Lidl România.

De asemenea, au fost cumpărate și 23 de echipamente speciale de protecție pentru personalul SMURD care va utiliza motocicletele în acțiuni de intervenție.

Achiziționarea celor cinci noi motociclete presupune o creștere de minimum 200% a numărului de intervenții, în condițiile în care evaluarea efectuată de către reprezentanții SMURD arată faptul că, din octombrie 2011 și până la începutul lui 2015 s-au realizat 380 de intervenții și au fost asistate 267 persoane cu o singură motocicletă.

„Salutăm acțiunea de strângere de fonduri pe care Lidl a desfășurat-o în întreaga țară și mulțumim tuturor celor care s-au implicat în susținerea bunei desfășurări a serviciilor de intervenţie rapidă şi de înaltă competenţă a echipajelor SMURD. Suma de 150.000 de euro ne ajută la îndeplinirea acestei nevoi de transport rapid pentru acordarea primului ajutor calificat, posibil cu ajutorul motocicletelor de intervenție urbană.”, a declarat  Raed Arafat.

Cele cinci  motociclete sunt dotate cu toate echipamentele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență. În plus, acestea vor fi dotate și cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și cu sisteme speciale de comunicație.