Stiri: Retail

Lidl a închis unul din cele trei magazine din Drobeta-Turnu Severin

01.05.2014

Lidl a anunțat că de astăzi a închis unul din cele trei magazine din Drobeta-Turnu Severin. Decizia vine în contextul în care unitatea a devenit neconformă cu standardele Lidl şi, în acelaşi timp, neprofitabilă. Compania a mai anunțat că angajaţilor acestui punct de vânzare li s-au oferit soluţii pentru a rămâne în continuare în cadrul Lidl.

”Lidl optimizează permanent portofoliul de magazine și depozite, din punct de vedere al rentabilității acestora. Această analiză presupune atât cumpărarea unor terenuri în locații strategice, pe care sunt construite magazinele sau depozitele Lidl, renovarea unor locaţii strategice, dar și renunțarea la un magazin neprofitabil, amplasat pe un teren a cărui chirie era mult prea mare”, au explicat reprezentanții retailerului, într-un comunicat de presă.

Magazinul din Drobeta-Turnu care a fost închis este construit pe un teren închiriat și a aparținut inițial lanțului de magazine Plus.

Compania intenționează să inaugureze până la sfârșitul acestui an până la 15 noi magazine, Lidl continuând astfel planurile de expansiune pe piața locală, în oraşe medii şi mari.