Stiri: Retail

Lidl continuă strategia de sustenabilitate cu deschiderea unui nou magazin

10.11.2017

Lidl continuă investițiile în România prin construcții la standarde ridicate de sustenabilitate. Astfel că retailerul a inaugurat ieri, 9 noiembrie, un magazin mai modern și mai prietenos cu mediul în Vălenii de Munte, județul Prahova, noua unitate înlocuind magazinul Lidl mai vechi din oraș.

Noul magazin, situat pe Bd. Nicolae Iorga, Nr. 41, va avea o suprafață de 1200 m² și aproape 100 de locuri de parcare. Orarul de funcționare a noii unități va fi următorul: între 7:00 și 22:00, de luni până sâmbătă, iar duminică, între 8:00 și 20:00.

În plus, inaugurarea magazinului din Vălenii de Munte continuă strategia companiei de a oferi zilnic românilor produse de calitate la cel mai bun preț, într-o largă varietate de sortimente. Lidl promovează cu consecvență colaborarea cu producătorii locali, multe dintre mărcile de calitate comercializate în rețeaua Lidl fiind produse în România.

Lidl optimizează în mod constant formatul de magazin, astfel că, în ultimul an și jumătate, aproape 200 de unități au fost modernizate, pentru a oferi clienților o experiență de cumpărături mai plăcută, dar și pentru a fi mai prietenoase cu mediul. Atunci când anumite magazine nu mai corespund standardelor Lidl, acestea sunt înlocuite cu unități noi. De aceea, noul magazin inaugurat pe 9 noiembrie va înlocui unitatea mai veche din oraș.

Procesul de construcție a noului magazin Lidl se află în linie cu demersul companiei spre sustenabilitate, prin folosirea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor, în conformitate cu normele de protecție a mediului. Astfel, alături de noul sediu central Lidl din București și de magazinele cu acoperiș verde din capitală și din Constanța, procesul de execuție a noului magazin se aliniază trendului de dezvoltare imobiliară durabilă, care se încadrează în standardele europene.