Stiri: Retail

Lidl deschide un nou magazin în Brașov

08.06.2018

Retailerul Lidl continuă investițiile pe plan local și inaugurează primul magazin cu acoperiș verde din Brașov. De asemenea, magazinul este al treilea de acest tip din portofoliul companiei. Noua unitate dispune de un format unic, cu fațadă din cărămidă aparentă și lemn, realizată special pentru a se încadra în specificul arhitectural local.

Deschiderea este parte a strategiei sale de sustenabilitate și protejare a mediului înconjurător. Odată cu deschiderea noului magazin din Brașov, la suprafața totală a spațiilor verzi se vor adăuga cei aproximativ 600 de metri pătraţi ai acoperișului, Lidl urmărind astfel demersul de a crește proporția spațiilor verzi amenajate din zonă.

Acoperișul verde oferă o mulţime de beneficii ce țin de protecția mediului înconjurător. Acesta contribuie, în primul rând, la eficiența energetică a clădirii, prin menținerea unei temperaturi constante pe parcursul întregului an. Totodată, acoperișul verde reduce efectul de seră, prin absorbția prafului și a dioxidului de carbon și echilibrarea nivelului de oxigen. În același timp, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în același timp cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

Magazinul are o suprafață de 1,300 de metri pătraţi și peste 90 de locuri de parcare, iar orarul de funcționare este următorul: între 7:30 și 22:00, de luni până sâmbătă, iar duminică, între 8:00 și 21:00.