Masini inmatriculate in Romania

Lista firmelor acceptate în Programul „Rabla”, publicată de AFM

01.09.2016

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat rezultatul celei de-a doua etape de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional („Programul Rabla”) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic („Programul Rabla Plus”) 2016.

În această etapă, pentru „Programul Rabla” au fost analizate un număr de 180 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 114 dosare au fost acceptate pentru 466 autovehicule și 66 dosare au fost respinse.

De asemenea, au fost aprobate 6 contestații pentru 13 autovehicule aferente dosarelor respinse în prima etapă de evaluare.

Pentru „Programul Rabla Plus” au fost analizate un număr de 12 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 7 dosare au fost acceptate pentru 30 autovehicule și 5 dosare au fost respinse.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate şi respinse în programe sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programului „Rabla” şi „Rabla Plus” 2016.

Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul „Rabla” şi „Rabla Plus” 2016.

Persoanele juridice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii începând de joi, 01 septembrie 2016, în termen de 5 zile.

De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la data de 21 octombrie 2016.

 

 

Citiți și despre: