Stiri: Finante

Listare Allview

Patria Bank se listează la Bursa de Valori București

26.11.2019

Listare BVB Patria Bank. Obligațiunile Patria Bank au fost aprobate pentru a fi listate la Bursa de Valori București. Banca a anunțat aprobarea intrării la tranzacționare a obligațiunilor subordonate, negarantate și neconvertibile în euro emise de Bancă în cadrul plasamentului privat desfășurat la jumătatea lunii septembrie a anului curent.

Listare BVB Patria Bank. 10.000 de obligațiuni

Oferta din septembrie s-a încheiat cu succes în doar 2 zile de la deschidere. Per total au fost emise un număr de 10.000 de obligațiuni. Valoarea nominală a acestora este de 500 euro per obligațiune. Așadar, vorbim de o valoare totală de 5.000.000 euro. Dobânda este de 6,5% pe an.

Emisiunea de obligațiuni și listarea la BVB reprezintă pași importanți ce reiterează interesul Băncii de a utiliza mecanisme de finanțare prin piața de capital (prin emisiuni de acțiuni și obligațiuni). Astfel, strategia de finanțare prin piața de capital va continua și în viitor.

Listare BVB Patria Bank. Interesul crescut al investitorilor

”Înteresul crescut al investitorilor manifestat pentru emisiunea din luna septembrie, confirmă tendința de creștere a Băncii, rezultatele pozitive înregistrate în primele 9 luni de activitate din acest an, fiind în aceeași linie: rezultat operațional pozitiv de 18,8 milioane lei și profit net de 5,8 milioane lei”, conform reprezentanților băncii.

Rezultate financiare

Rezultatul arată o evoluție pozitivă față de aceeași perioadă a anului 2018. Venitul net bancar a înregistrat o creștere de 11% (prin creșterea veniturilor nete din dobânzi cu 16,5% și a veniturilor nete din comisioane cu 17,5%). Avansul a venit pe fondul continuării acțiunilor menite să consolideze o structură bilanțieră optimă.

Listare BVB Patria Bank. Eveniment special

Listarea la Bursă a obligațiunilor va fi marcată prin organizarea unui eveniment de deschidere oficială a ședinței de tranzacționare la sediul BVB din Bulevardul Carol I 34-36, București, astăzi, 27 noiembrie 2019.

Citește și Rezultate Allianz-Ţiriac 2019. Creștere importantă în primele nouă luni ale anului