Stiri: Companii

Evoluție BVB ianuarie - august 2023.

SALROM se va lista la Bursa de Valori Bucureşti

29.07.2022

Listare BVB SALROM. La inițiativa Ministerului Economiei a fost aprobat Memorandumul privind admiterea la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București a acțiunilor Societății Naționale a Sării S.A. printr-o ofertă publică inițială de vânzare derulată de către Fondul Proprietatea S.A..

Ce spune ministrul Economiei?

„Prin aprobarea acestui memorandum, se încep demersurile pentru listarea la Bursă a acțiunilor SALROM. Acest demers este unul pozitiv, contribuind la creșterea vizibilității și calității guvernanței corporative pentru companie. Mai mult, va exista o transparență și un interes din partea acționarilor de a investi și de a dezvolta SALROM. Investițiile nu se fac numai din surse proprii, ci și prin atragerea unor fonduri, fie ca vorbim de fonduri europene sau de atragerea unor fonduri prin instrumente financiare.”, a precizat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Listare BVB SALROM. Beneficii pentru companie

Listarea la BVB va aduce o serie de beneficii pentru companie, printre care se numără:

  • un nivel de încredere mai ridicat în legătură cu activitățile desfășurate și, în consecință, un risc comercial sau de credit mai redus;
  • flexibilitate sporită prin finanțarea planului de dezvoltare utilizând mecanismele pieței de capital;
  • creșterea substanțială a vizibilității societății și calității guvernanței corporative.

De asemenea, obținerea unei evaluări de piață a societății și finanțarea planului de dezvoltare prin mecanismele pieței de capital reprezintă avantaje ca urmare a tranzacționării SALROM SA.

Ministerul Economiei deţine 51% din participație

Societatea Națională a Sării S.A. înființată, prin Hotărârea de Guvern nr. 767/1997, își desfășoară activitatea prin şapte sucursale, iar activitatea principală constă în extracția sării și a altor produse nemetalifer, precum și furnizarea de servicii turistice și de agrement. Statul Român, prin Ministerul Economiei deține în prezent 51% din participație, restul de 49% fiind deținut de Fondul Proprietatea, care îți dorește să iasă din acționariatul SALROM.

Listarea nu este de natură să afecteze participația Statului Român care, va continua să dețină 51% din capitalul social al companiei.

„Vom lucra împreună cu acționarul minoritar ca această listare pe Bursă să se realizeze cu succes și, bineînțeles, în beneficiul companiei”, a declarat ministrul economiei, Florin Spătaru.

Citește și Profit în creştere pentru Salrom, în semestrul I din 2021