Stiri: Constructii

Global Money Week 2023

Star Residence se listează la BVB

19.03.2021

Listare Star Residence. Acţiunile Star Residence Invest au intrat astăzi la tranzacţionare. Este vorba de prima societate românească de tip REIT (Real Estate Investment Trust) care va fi listată pe piaţa AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Listare Star Residence. Simbolul REIT

Acţiunile Star Residence Invest vor fi tranzacţionate sub simbolul REIT (ISIN – RON95JJEDCB1).

În decembrie 2020, compania a derulat o ofertă secundară de vânzare de acţiuni. Acest lucru s-a realizat printr-un plasament privat în cadrul căruia a atras 8,1 milioane de lei de la investitori. Au fost subscrise 37,2 milioane de acţiuni, la un preţ de 0,218 lei/titlu.

Investitorii care au participat în cadrul plasamentului deţin cumulat 77,64% din acţiunile Star Residence Invest. Impact Developer&Contractor (IMP), singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti, fondatorul şi acţionarul majoritar al Star Residence Invest de la acea dată, şi-a redus participaţia la 22,36%.

Listare Star Residence. Capitalizare

În urma plasamentului privat, Star Residence Invest a obţinut o capitalizare anticipată de aproape 10,5 milioane de lei (2,1 milioane de euro).

BRK Financial Group (BRK) a intermediat plasamentul privat şi, totodată, admiterea la tranzacţionare a Star Residence Invest pe SMT – piaţa AeRO, în calitate de Consultant Autorizat. BRK Financial Group va continua să asiste Star Residence Invest în următoarele 12 luni, ulterior listării, pentru îndeplinirea cerinţelor de raportare şi informare a investitorilor.

Citeşte şi Proiectul Școli mai sigure, incluzive și sustenabile: 100 de milioane de euro de la BIRD