Stiri: Retail

listeria Carrefour

Alertă de Listeria în magazinele Carrefour. Anunțul companiei

14.10.2018

După ce săptămâna trecută Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – ANSVSA a emis o alertă pentru consumatori întrucât a identificat produse infectate cu bacteria Listeria în magazinele Carrefour, retailerul a anunţat că produsele respective nu se mai găsesc în unităţile sale, întrucât au fost retrase de la comercializare.

Lista produselor infectate cu listeria:

– salată cu icre de crap şi ceapă 140 grame – brand Carrefour

– salată cu icre de crap şi ceapă 70 grame – brand Carrefour

– salată cu icre de crap şi ceapă 300 grame – brand Carrefour

– salata humus 250 grame – brand Carrefour

Listeria Carrefour: Anunţul făcut de ANSVSA

ANSVSA recomandă persoanelor care au cumpărat produse din lotul descris mai sus să nu le consume şi să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Carrefour a anunţat, referitor la retragerea de la vânzare a salatei de icre și de humus, că produsele au fost retrase din magazine.

Listeria Carrefour: Ce spun reprezentanţii retailerului?

„Pentru noi satisfacția clienților și respectarea standardelor de calitate și siguranță alimentară reprezintă o prioritate și o preocupare continuă. În mod constant, o echipă dedicată pentru fiecare raion verifică calitatea, stocurile și termenele de valabilitate ale produselor pe care le oferim. Astfel, în urma unor controale interne periodice, am depistat că produsele, „Salată cu icre de crap și ceapă 140g” brand Carrefour și „Salata humus 250g” brand CARREFOUR, conțin Listeria monocytogenes și am procedat imediat la retragerea acestora de la comercializare”, precizează retailerul.

Compania a mai anunţat că altă măsură pe care am luat-o a fost reprezentată de înștiințarea de urgență a furnizorului acestor produse, luându-se măsurile care se impun în aceste cazuri.

Listeria Carrefour. Recomandări

Carrefour recomandă clienților care au cumpărat produse din loturile menționate să nu le consume. Clienţii ar trebui să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele companiei. Contravaloarea produselor va fi returnată clienţilor fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Lanţul de supermarketuri mai precizează că va continua să monitorizeze cu atenție calitatea produselor vândute în supermarketurile Carrefour.

Citeşte şi Calendar Evaluare Naţională 2019: Anunţul Ministerului Educaţiei