Stiri: Social

LittleEdu - Cosmin Neacşu

LittleEdu: De la pasiunea pentru imagine la responsabilitate socială și sustenabilitate!

14.05.2021

Într-o lume în care dorința de a produce resurse financiare încă de la vârste fragede este uriașă, să împletești pasiunea unui hobby cu utilul pentru semenii tăi este rețeta perfectă pentru succesul unui tânăr. Cunoscându-l pe Cosmin Neacșu, fondatorul conceptului YouStars, ți se confirmă rapid veridicitatea citatului lui Confucius : “Dacă îți place ceea ce faci, niciodată nu va fi o muncă”.

Cosmin Neacșu este un tînăr de 24 ani, care a început să își pună în aplicare ideile încă din anii de liceu intuind oportunitatea de a aduce un plus valoare societății prin proiectele caritabile organizate. Cosmin Neacșu este un optimist, un visător vizionar, empatic și plin de compasiune, care are încredere în copii și tineri că ei vor schimba lumea în bine.

Seria animată LittleEdu

Unul dintre proiectele creative YouStars este seria animată LittleEdu. Personajul LittleEdu a fost conceput ca un supererou.

“Pentru mine LittleEdu este fiecare copil curios care caută răspunsuri avizate, este un supererou autohton, un concept alternativ la educația clasică. Super puterea lui LitteEdu este informarea și căutarea, deschiderea cu care el îi întâmpină pe copii.”, a declarat Cosmin Neacșu.

Evoluția în educație trebuie să fie un deziderat al nostru al tuturor, iar fondatorul YouStars a înțeles că metodele educative neconvenționale dublate de trendul către digitalizare sunt variantele benefice pentru educația clasică. Este dovedit științific că orice informație care pare greu de reținut la prima vedere, prin joc(animație), imagini și conexiuni logice poate fi mai ușor înțeleasă și însușită. Fiecare copil este unic și are nevoie să învețe într-o manieră prietenoasă care să îl atragă spre a afla mai mult. Lumea poate fi cunoscută și explorată de copii nu doar din cărți, făcând exerciții ci, ei află o multitudine de lucruri interesante de la un prieten virtual corect informat. Aproape toți copiii iubesc supereroii și doresc să le semene și să se identifice cu acțiunile lor.

“Cred în puterea fiecărui copil de a fi un EL autentic, informat și creativ la rândul lui cu ajutorul lui LittleEdu, cred în inovație și digitalizare ca piste sigure de progres” ne-a declarat Cosmin Neacșu.

Aventurile lui LittleEdu

Temele pe care le abordează seria animată ,,Aventurile lui LittleEdu” în cele 24 de episode ale sale sunt pe cât de variate, pe atât de educative şi propune subiecte din diverse zone de interes cum ar fi:

  • sistemul imunitar
  • importanţa legumelor, a apei
  • sistemul solar
  • tulburări de învăţare precum dislexia.

LittleEdu are un potențial imens de a schimba atitudini și paradigme actuale în educație. El poate să schimbe viziunea copiilor față de școală și învățare, el poate să îmbunătățească comunicarea copiilor și modalitățile lor de exprimare și îi poate inspira pe copii să fie inventivi, curioși și creativi.

LittleEdu

LittleEdu

Planurile lui Cosmin Neacșu

Printre planurile lui Cosmin Neacșu se numără şi introducerea seriei sale animate în şcoli, pornind de la premisa că LittleEdu vine în sprijinul învățării şi îmbină utilul: știința, cu plăcutul: mediul online. Metoda educațională propusă copiilor și profesorilor este cea animată, intuitivă, printr-o interfață prietenoasă. LittleEdu este suport pentru orele de curs, dar și o sursă de informare individuală pentru toți copiii.

,,Acest gen de animaţie stimulează gândirea out of the box a micuților, îmbunătățirea rezultatelor școlare prin asimiliarea de informații, creșterea încrederii în sine și dezvoltarea inteligenței emoționale.”, a completat Cosmin Neacşu.

Supereroul LittleEdu este responsabil să le ofere copiilor informaţiile de care au nevoie

Supereroul LittleEdu este responsabil să le ofere copiilor informaţiile de care au nevoie, într-o manieră care să le schimbe micuţilor viziunea față de școală și învățare. Misiunea lui este de fapt cea mai grea, pentru că într-un final ne ajută pe toţi să ne transformăm în proprii noştri supereroi.”, a declarat Cosmin Neacşu.

Cum arată viitorul ? Proiectul de animație LittleEdu este în plină dezvoltare și inovație. Elementele de tehnologie 3D precum și extinderea plajei de subiecte pe care le va aborda LittleEdu fac din el instrumentul perfect pentru cunoașterea copiilor, începând de la vârsta de 3 ani până la 99 ani…

Mai multe informaţii despre ,,Aventurile lui LittleEdu” gășiţi aici: Aventurile lui LittleEdu – YouTube

De Mihaela Ianole

Citeşte şi Proiectul STAR, o investiţie în educația românească