Stiri: Fără categorie

Lockere easybox

Românii preferă lockerele easybox pentru cumpărăturile online

16.12.2021

Serviciile de livrare out-of-home (OOH), precum lockerele easybox, sunt extrem de apreciate de români, peste jumătate dintre cumpărătorii online prioritizând e-shopurile care oferă livrare în easybox, conform unui studiu realizat de compania de curierat Sameday.

În România, 76% dintre cei care fac cumpărături online plasează minimum 2-3 comenzi pe lună, în special din următoarele categorii:

  • fashion (75% dintre femei)
  • electronice (72%, atât femei, cât și bărbați)
  • îngrijire personală (64%, predominant femei care lucrează la birou)
  • electrocasnice (57%)
  • sport, recreere și hobbyuri (52%, în mare parte femei cu educație superioară)

Pentru comercianții online, aceste date ilustrează nevoia adoptării de tactici de îmbunătățire a retenției, arată o cercetare realizată de Sameday.

Retururi

Când vine vorba de retururi, 1 din 4 cumpărători nu simte nevoia să înapoieze produsul cumpărat și, astfel, nu are experiență în ceea ce privește procedurile de restituire. În schimb, 30% dintre cei care sunt familiarizați cu retururile aleg să facă acest lucru la lockerele easybox.

60% dintre respondenți folosesc cu regularitate serviciul Sameday de livrare la lockerele easybox, în timp ce 17% îl aleg ocazional.

Lockerele easybox, o opţiune excelentă

Consumatorii care îl preferă îl consideră o opțiune excelentă, o alternativă pentru livrările la domicilu (78%), foarte ușor de folosit (84%).

Serviciului de livrare out-of-home (OOH) este atât de apreciat de utilizatorii finali, încât le impactează deciziile de cumpărare (60%). Acest lucru înseamnă că peste jumătate dintre cumpărătorii online prioritizează e-shopurile care oferă livrare în easybox.

Creştere importantă în 2021

Serviciul de livrare la lockerele easybox al companiei a înregistrat anul acesta o creștere de peste 200% a numărului de expedieri, iar rețeaua de automate de livrare a crescut de 3 ori din noiembrie 2020 și până în prezent.

Citeşte şi Parteneriat între OLX şi Poşta Română. Ce avantaje au clienţii?