Stiri: Logistica

Locomotiva electrica Conpet Ploiesti

Locomotivă electrică Conpet Ploieşti. Anunţul făcut de companie

20.08.2020

Locomotivă electrică Conpet Ploieşti. Societatea Conpet Ploieşti anunţă punerea în funcţiune a primei locomotive electrice a companiei. Acest lucru s-a realizat recent, la Rampa Bărbăteşti din judeţul Gorj.

Locomotivă electrică Conpet Ploieşti. Precizările companiei

Compania mai precizează că proiectul de transformare a locomotivei LDH 1250 CP – 840 în LEA (locomotivă electrică dotată cu acumulatori de tip Plug-In) a început în anul 2019 şi a inclus, la Rampa Bărbăteşti, pe lângă lucrările de reparaţie şi transformare a vehiculului, modernizarea instalaţiei electrice pentru asigurarea parametrilor curentului necesar pentru încărcarea acumulatorilor locomotivei LEA, precum şi instruirea personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei pentru operarea acestui tip de locomotivă.

Locomotiva electrică este destinată serviciului de manevră feroviară pe linii ferate uzinale neinteroperabile pentru un tonaj maxim remorcat de 2.500 tone, cu viteza maximă de 30 km/oră.

Locomotivă electrică Conpet Ploieşti. Sursa de energie

Sursa de energie este asigurată de bateriile Li-ion care se dimensionează conform aplicaţiei pentru care se utilizează locomotiva Conpet Ploieşti, având o autonomie între 12 şi 24 de ore. Încărcarea bateriilor se realizează de la o sursă exterioară de 3×400 V 50 Hz dimensionată corespunzător capacităţii bateriilor, durata de încărcare de la 20% la 100% fiind de aproximativ două ore.

Puterea motorului electric

Puterea motorului electric asincron de tracţiune se alege în funcţie de aplicaţia pentru care este folosită locomotiva. Aceasta se poate configura cu sau fără cabină de conducere. Totodată, pentru creşterea autonomiei şi îmbunătăţirea performanţelor, locomotiva poate fi echipat cu un grup electrogen, devenind astfel hibrid.

Citeşte şi Cum afli unde ai pensia privată? Anunţul făcut de ASF