Stiri: Finante

Locuințe de serviciu 2023.

Locuințe de serviciu: Câți bani se vor deconta în 2023?

20.01.2023

Locuințe de serviciu 2023. Guvernul a adoptat Hotărârea pentru stabilirea plafonului maxim al cheltuielilor privind locuința de serviciu, cheltuielilor de cazare şi deplasare a prefecților şi subprefecților, aferente anului 2023.

Actul normativ aprobat stabilește plafonul maxim al cheltuielilor privind locuința de serviciu și cheltuielilor de cazare și deplasare a prefecților și a subprefecților, aferente anului 2023.

Sumele pentru decontare

Sumele pentru decontarea cheltuielilor privind locuința de serviciu, cazarea și deplasarea dus-întors între municipiul în care are sediul instituția prefectului şi localitatea în care își au domiciliul prefectul şi subprefectul se asigură din bugetul Ministerului Afacerilor Interne prin bugetele instituției prefectului, aprobate potrivit legii.

Locuințe de serviciu 2023. Plafonul maxim

Plafonul maxim pentru anul 2023 a fost menținut la nivelul celui stabilit în anul 2022, potrivit HG nr. 131/2022 pentru stabilirea plafonului maxim al cheltuielilor privind locuința de serviciu, cheltuielilor de cazare şi deplasare a prefecților şi subprefecților, aferente anului 2022.

Astfel, în anul 2023, pentru fiecare funcție de prefect, respectiv subprefect, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, plafonul maxim privind cheltuielile pentru locuința de serviciu, cheltuielile pentru cazare și cheltuielile pentru deplasarea dus-întors între municipiul în care are sediul instituția prefectului și localitatea în care își au domiciliul prefectul și subprefectul a fost stabilit la 18.000 lei, respectiv 1.500 lei lunar.

Citește și Prețuri apartamente 2023: Ce evoluții sunt estimate pentru piața imobiliară?