Stiri: Companii

Şomaj iulie 2022

Locuri de muncă 2020. Record istoric pe piața muncii din România

12.02.2020

Locuri de muncă 2020. Record istoric pe piața muncii din România. În luna ianuarie a anului curent, s-au înregistrat peste 1 milion de aplicări la job-urile active pe eJobs.ro. Așadar, nivelul reprezintă un record istoric pentru piața locală de recrutare. Valoarea este cu aproximativ 25% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Atunci, candidații activi pe eJobs.ro au cumulat puțin peste 800.000 de aplicări.

Locuri de muncă 2020. Domeniul vanzărilor

Aproape jumătate din numărul total de aplicări aferente lunii ianuarie a fost făcută pentru joburile din vânzări. An de an, acest domeniu este pe primul loc în topul preferințelor candidaților.

Topul continuă cu locurile de muncă disponibile în domeniile:

  • call-center
  • administrativ
  • logistică

Foarte căutate au fost și job-urile care se adresează celor cu experiență în zona de financiar / contabilitate, marketing sau bănci.

Locuri de muncă 2020. Un început de an exploziv

”Anul 2020 a început exploziv și a depășit toate așteptările noastre atât în ceea ce-i privește pe candidați, cât și în ceea ce-i privește pe clienți. Astfel, numărul record de aplicări din luna ianuarie a venit în tandem și cu încasări record. Ne așteptăm, deci, la un an bun și ne bucură să vedem că toată lumea a început în forță, că atât clienții mici cât și cei mari și-au consolidat bugetele și că au planuri mari pentru 2020. Avem toate premisele să credem că acest an ar putea fi unul dintre cei mai buni pentru cei care vor să se angajeze și pentru cei care angajează, deopotrivă”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Locuri de muncă 2020. Cel mai scăzut nivel de interes

Cel mai scăzut nivel de interes s-a manifestat pentru funcțiile publice. Acestea au strâns aproximativ 500 de aplicări. De patru ori mai multe aplicări au primit angajatorii din domeniul medicinei veterinare și puțin peste pragul de 2.500 de aplicări au înregistrat cei din protecția muncii.

Prelucrarea lemnului, ONG-urile sau serviciile de babysitting / au pair și curățenie au fost alte domenii cu un nivel scăzut de atractivitate în ochii candidaților.

Locuri de muncă 2020. Oferta de joburi

”Sigur că acest clasament este în strânsă corelație cu oferta de locuri de munca disponibile. Joburile din vânzări au dominat întotdeauna piața și, prin urmare, este firesc să adune și cele mai multe aplicări. Dar dincolo de această explicație avem și domenii care atrag un număr mare de candidați și de aplicări fără să fie în mod obligatoriu și printre cei mai activi angajatori. Și mă refer aici la IT, sector care a strâns 45.000 de aplicări doar în luna ianuarie”, mai spune Bogdan Badea.

La nivelul lui 2019, au fost înregistrate peste 9,5 milioane de aplicări, atât pentru job-urile din România, cât și pentru cele din străinătate. În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 25.000 de locuri de muncă pentru România cât și pentru străinătate.

Citește și Rezultate Agricola 2019. Afaceri de 768,2 milioane de lei