Locuri de munca 2021

Locuri de muncă 2021: Câţi români vor să îşi schimbe job-ul?

18.01.2021

Locuri de muncă 2021. Mai mult de jumătate (54%) dintre salariaţii români care au participat la un studiu efectuat de BestJobs afirmă că se gândesc să-și schimbe locul de muncă anul acesta. În plus, 28% au făcut chiar pași concreți în această direcție.

Cu toate că 2020 a fost plin de provocări din punct de vedere profesional, cu mult efort și stres, numărul celor care iau în calcul o schimbare a locului de muncă este mai mic decât la începutul anului trecut. Atunci, șase din zece angajați români se declarau nemulțumiți de situația lor profesională și se gândeau să-și schimbe job-ul.

Locuri de muncă 2021. Perspectivele salariale

Perspectivele salariale rămân în continuare principalul criteriu în funcție de care cei mai mulți angajați români (39%) aleg un job sau altul. Însă, chiar şi în acest context, aproape 29% dintre respondenții la sondajul BestJobs afirmă că aveau în plan să-și schimbe locul de muncă de dinainte de pandemie, pentru că își doresc o nouă provocare în carieră. Pentru 27%, principalul motiv pentru care schimbarea jobului a devenit o prioritate în noul an este că nu consideră că au suficiente oportunități de dezvoltare profesională la actualul loc de muncă.

Peste 15% dintre respondenți analizează chiar opțiunea de a-și schimba complet domeniul de activitate, iar 19% se gândesc acum mai mult decât înainte de pandemie la perspectiva unui job în străinătate.

Locuri de muncă 2021. Beneficii extrasalariale

În privința beneficiilor extrasalariale, cei mai mulți angajați își doresc ca angajatorul să le ofere:

  • bonusuri de performanță (58%)
  • programe de dezvoltare profesională (48%)
  • asigurări de sănătate private (24%)
  • pensii private (22%)
  • programe de mentorat și de dezvoltare personală (21%)

De ce se tem salariaţii români?

Cea mai mare frică a angajaților români este că le vor scădea veniturile (28%). În acelaşi timp, 27% se tem că ar putea prelua mai multe responsabilități din cauza lipsei de personal. Dacă în acest moment angajatorul i-ar anunța că urmează să le scadă salariul, aproape 57% dintre respondenții la studiul BestJobs spun că ar accepta, dar și-ar căuta imediat un alt job. Doar puțin peste 15% dintre angajații intervievați afirmă că și-ar da demisia pe loc.

Citeşte şi Care este cea mai bună companie de telefonie mobilă din România? Raport ANCOM

 

 

 

Citiți și despre: