Stiri: Economie

Locuri de muncă în străinătate pentru români. Ce ţări oferă cele mai multe joburi

15.10.2015

În jur de 1700 de locuri de muncă sunt disponibile pentru români în Spațiul Economic European (SEE), prin intermediu Eures România. Cele mai multe job-uri sunt oferite de Spania şi Slovacia, potrivit datelor Agenţiei Naționale de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM).

Companiile din Spaţiul Economic European 801 locuri de muncă în Spania, iar în Slovacia sunt disponibile 330 locuri de muncă, din care 150 pentru asamblori de mașini și echipamente mecanice și 150 pentru muncitori necalificați în industria automobilelor etc.-9-2
.

.

Totodată, în Cehia, angajatorii oferă 197 de joburi, din care 50 pentru lucrători în producție (asamblarea aparatelor de aer condiționat), 50 operatori și 50 șoferi transport marfă internațional etc., iar în Suedia se pot ocupa 130 de locuri de muncă, respectiv 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 medici generaliști, 10 dezvoltatori software și 10 mecanici auto.

Companiile din Germania pun la dispoziţie 116 locuri de muncă pentru românii care vor să lucreze ca asistenți medicali generaliști (50 locuri), operatori mașini și centrale (20 locuri), șoferi de TIR (15 locuri) și agenți de pază (10 locuri), iar în Ungaria sunt disponibile 50 de locuri de muncă pentru operatori la asamblarea panourilor electrice.

În Marea Britanie, românii au la dispoziţie 45 de locuri de muncă, dintre 25 de îngrijitori persoane, 10 asistenți medicali și 10 constructori structuri metalice-sudură în oțel etc.

Totodată, Norvegia oferă 22 de locuri de muncă pentru românii care vor să lucreze ca și dulgheri și dulgheri/parchetari și tinichigii, în în Franța sunt disponibile trei locuri (doi tăietori de lemne și un agent de curățenie). Şi în Polonia sunt disponibile tot trei locuri de muncă, pentru lăcătuși-sudori, în timp ce Belgia oferă două locuri de muncă pentru directori audit în servicii financiare şi Austria un singur loc de muncă pentru asistent proiect.