Stiri: Companii

Angajari ANOFM ianuarie - august 2021

Locuri de muncă iunie 2021: 18.394 joburi disponibile în România

11.06.2021

Locuri de muncă iunie 2021. Companiile din România oferă 18.394 de locuri de muncă la nivel naţional, potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Astfel, conform informaţiilor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru:

  • lucrător comercial (1.067);
  • muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (971);
  • montator subansamble (722);
  • muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (596);
  • agent de securitate (510);
  • muncitor necalificat în industria confecţiilor (468);
  • manipulant mărfuri (418);
  • operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje (356);
  • şofer autocamion/maşină de mare tonaj (339);
  • confecţioner-asamblor articole din textile (271).

Locuri de muncă iunie 2021. Studiile necesare

Din cele 18.394 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.208 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; funcţionar administrativ; specialist resurse umane; programator etc.), 4.643 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; funcţionar informaţii client; consilier vânzări asigurări; agent de securitate etc.), 5.314 pentru persoanele cu studii profesionale (operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din țesături; zidar – rosor – tencuitor; lucrător comercial; confecţioner-asamblor articole din textile; lăcătuş mecanic etc.).

Diferenţa de 7.229 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (montator subansamble; muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor; muncitor necalificat în industria confecţiilor; agent de securitate etc.).

Joburi în străinătate

De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 143 locuri de muncă vacante, cele mai multe fiind în Norvegia – 92 locuri de muncă pentru: operator CNC; dulgher; lucrător în producţia de crabi; maseur terapeut; bucătar; cercetător; inginer/ inginer principal/; mecanic motociclete; mecanic auto; ortodont; zidar/faianţar; tinichigiu auto.

În Olanda sunt disponibile 20 locuri de muncă pentru: culegător căpşuni, în Germania – 17 locuri de muncă pentru: grădinar legumicultură; lăcătuş mecanic; electrician; mecanic de proces; şofer profesionist; şofer de camion; tehnician service, în Polonia – 7 locuri de muncă pentru: lucrător în izolarea clădirilor; operator CNC; lăcătuş; sudor MAG; strungar; şlefuitor.

De asemenea, sunt disponibile 4 locuri de muncă în Finlanda pentru şoferi profesionişti, 2 locuri de muncă în Slovenia pentru măcelari şi un loc de muncă în Italia pentru asistent senior ICT (infrastructura IT – asistent sistem).

Citeşte şi Câte locuri de muncă oferă ANOFM în mai 2021?