Stiri: Economie

Locuri de muncă pentru români, în Germania

07.10.2015

AMOFM București a anunţat că dispune de locuri de muncă pentru persoanele calificate în domeniul hotelier – gastronomic care doresc să lucreze în Germania. Prin intermediul Rețelei EURES, Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București dispune de 50 de posturi pentru lucrătorii calificați în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania, pentru ocuparea cărora se va organiza selecție la București în octombrie.

Angajatori germani oferă locuri de muncă pentru următoarele ocupații: bucătar/bucătar șef/bucătar specialist (15 posturi), ospătar (15 posturi), barman (5 posturi) și personal în industria gastronomiei de sistem (15 posturi).

Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și personal în industria gastronomiei de sistem sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experiență în domeniu și cunoștințe bune de limba germană (nivel B1/B2). Pentru posturile de bucătar/bucătar șef/bucătar specialist, angajatorii au nevoie de persoane care au calificare profesională încheiată și experiență în domeniu, precum și cunoțtințe de limba germană, cel puțin nivel A2.

Angajarea se face pe o perioadă de cel puțin şase luni, începând cu luna octombrie, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată.

Salariul oferit este de 1500 – 2200 euro brut pe lună, pentru posturile de ospătar și barman, 1700 – 2400 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/bucătar șef/bucătar specialist și de 1450 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem.

Cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi ajutor în vederea găsirii unei locuințe.