Stiri: Economie

Locuri de muncă pentru români, în Germania

20.08.2015

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București a anunţat astăzi că dispune, prin intermediul Rețelei EURES, de 50 de posturi pentru lucrătorii calificați în domeniul hotelier – gastronomic, în Germania. Pentru ocuparea acestor locuri de muncă se va organiza, la București, în luna octombrie, o selecție pentru următoarele ocupații: bucătar/bucătar șef/bucătar specialist (15 posturi), ospătar (15 posturi), barman (5 posturi) și personal în industria gastronomiei de sistem (15 posturi).

Pentru ocuparea joburilor de ospătar, barman și personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experiență în domeniu și cunoștințe bune de limba germană (nivel B1/B2), iar pentru posturile de bucătar/bucătar șef/bucătar specialist, angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată și experiență în domeniu, precum și cunoștințe de limba germană, cel puțin nivel A2.

Angajarea se face pe o perioadă de cel puțin şase luni, începând cu luna octombrie, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată.

Salariul oferit este de 1500 – 2200 euro brut pe lună, pentru posturile de ospătar și barman, 1700 – 2400 euro, pentru posturile de bucătar/bucătar șef/bucătar specialist și de 1450 euro pentru ndustria gastronomiei de sistem.