Stiri: Companii

Loialitatea angajatilor

Loialitatea angajaţilor: Motivele pentru care salariaţii nu sunt 100% loiali faţă de o firmă

16.10.2018

Loialitatea angajaţilor: Doar 20% dintre angajații români se consideră loiali companiei pentru care lucrează. În plus, 70% afirmă că ar lua în considerare o schimbare dacă găsesc o variantă mai bună, conform unui studiu realizat de UP! Your Service. Pe lângă asta, 10% dintre salariaţi nu cred deloc în loialitatea față de un angajator.

Principalul motiv care afectează loialitatea față de angajator este reprezentat de nerecunoașterea meritelor. Mai exact, 44,8% dintre participanții la studiul susţin acest lucru.

Loialitatea angajaţilor: Salariul

De asemenea, un rol important îl are și salariul. Acesta împreună cu beneficiile extra-salariale acordate de companie (32,3%), precum și volumul mare de muncă (28%), mediul de lucru stresant (24,8%) ori controlul exagerat al activității (24%) reduc loialitatea faţă de o companie.

Loialitatea angajaţilor mai este influențată negativ și de:

  • lipsa oportunității de a avansa în carieră (20,6%)
  • procesele de lucru greoaie (17,8%)
  • relația cu șeful (16,8%)
  • lipsa oportunității de dezvoltare pe plan profesional (16,5%)
  • pedepsele sau penalizările (14,2%)
  • relația cu colegii (12%)

„Deși salariul este cel mai important factor în alegerea locului de muncă, acesta nu mai reprezintă principalul motiv pentru care un angajat părăsește angajatorul actual. De fapt, lipsa aprecierii este astăzi cel mai important motiv pentru care angajații iau în calcul schimbarea locului de muncă. Aprecierea pe care o așteaptă nu vine doar de la manager sau nu înseamnă doar beneficii și compensații, ci trebuie să răspundă și la întrebarea <Cât de valoros sunt eu aici?> pe care și-o poate pune un angajat. Dacă nu se simte valorizat, acesta va fi tentat să caute un nou loc de muncă, iar factorii decisivi în alegerea sa vor fi salariul oferit și reputația brand-ului”, spune Elena Călin, CEO UP! Your Service România.

Loialitatea angajaţilor: Cum se pot motiva angajaţii?

Studiul mai arată că 40% salariați din privat consideră că managerii nu le încurajează și sprijină dezvoltarea. În plus, peste jumătate dintre ei spun că nu primesc feedback valoros de la manager care să îi ajute să se dezvolte sau consideră că firma nu investește în ei, oferindu-le posibilitatea de a învăța lucruri noi și de a-și extinde aria de cunoștințe și abilități.

Aproape 60% consideră că firma pentru care lucrează nu le dă șansa să își construiască un plan de carieră. În plus, nu le permite nici să promoveze.

O altă problemă este reprezentată de faptul că organizaţia nu oferă salariaţilor cursuri de formare care să îi ajute să își construiască abilități de care au nevoie pentru a-și dezvolta activitatea.

Citeşte şi Centrul Medical Phoenix a fost preluat de Medicover. Planuri de dezvoltare