Stiri: Companii

Fondo Italiano d'Investimento vrea să preia Rina S.p.A. și filialele sale

Lorelai preia Irrimec, Otech SAS și Otech 40

28.09.2023

Lorelai preia Irrimec, Otech SAS și Otech 40. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Lorelai S.p.A. intenționează să preia companiile Irrimec S.r.l., Otech SAS și Otech 40.

Activitatea companiilor

Lorelai este un vehicul investițional controlat de fonduri administrate de The Carlyle Group, Inc., din Statele Unite ale Americii. În România, companiile din portofoliul fondurilor administrate de Carlyle activează în domenii variante, de la energie electrică și gaze, până la produse financiare sau farmaceutice.

Irrimec S.r.l. din Italia, este un furnizor de echipamente de irigare, iar Otech SAS și Otech 40 S.à.r.l., din Franța, desfășoară activități de proiectare și construcția sistemelor de irigare.

Lorelai preia Irrimec, Otech SAS și Otech 40. Analiza Consiliului Concurenței

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.