Slide

Stiri: Finante

Loteria bonurilor fiscale – 2.050 de tranzacții cu carduri Visa, câștigătoare

14.04.2015

Persoanele care deţin carduri Visa emise în ţara noastră au efectuat în data de 7 februarie peste 2.050 de tranzacții, fiecare cu o valoare cuprinsă între 6 şi 6,99 lei. Aceşti deţinători de carduri ar putea fi câștigători în cadrul loteriei bonurilor fiscale, prin care se oferă premii în valoare totală de 1 milion de lei.

Câştigătorii trebuie, pentru a-şi revendica premiile, să depună bonul fiscal, în original, la orice unitate teritorială a ANAF, împreună cu o copie a actului de identitate sau a paşaportului şi o cerere scrisă.

Valoarea totală a premiilor de 1 milion de lei se va împărți în mod egal între toate persoanele care solicită și îndeplinesc condițiile loteriei bonurilor fiscale.

“Salutăm iniţiativa Ministerului Finanţelor Publice de a organiza loteria bonurilor fiscale, prin care autorităţile dovedesc perseverenţă şi consecvenţă în lupta împotriva evaziunii fiscale. Visa a sprijinit această măsură, implementată cu succes şi pe alte pieţe din Europa, precum Croaţia, Slovacia şi Portugalia, care se confruntă cu problema evaziunii fiscale la scară largă. Rezultatul primei extrageri ne confirmă faptul că românii plătesc cu cardul şi sume mici, cum ar fi cumpărături de 6 lei, şi sperăm ca în viitor un număr tot mai mare din aceste tranzacţii să fie contactless – tehnologia care oferă o experienţă a cumpărăturilor mai rapidă şi comodă întrucât deţinătorul cardului nu mai trebuie să introducă codul PIN pentru plăţi până la 100 lei”, a declarat Cătălin Creţu, Director Regional pentru România, Croaţia şi Slovenia, Visa Europe.  

Prima extragere din cadrul loteriei bonurilor fiscale a avut loc a doua zi de Paşte şi au fost luate în considerare toate bonurile emise în perioada 2 februarie – 28 martie.