Loteria bonurilor fiscale: A doua extragere pentru desemnare câștigătorilor din luna mai are loc astăzi

24.07.2016

A doua extragere pentru selectarea celor 100 de câștigători ai Loteriei bonurilor fiscale din 19 iunie va fi organizată duminică, 24 iulie. Fondul de premiere este de un milion de lei. La prima extragere au participat bonurile emise între 1 şi 31 mai 2016 şi au fost desemnate câștigătoare cele din 20 mai 2016, în valoare de 79 de lei.

După centralizarea bonurilor fiscale câștigătoare, depuse în termenul legal de 30 de zile, a rezultat un număr de 338 cereri de revendicare, fiind depășit astfel numărul maxim de 100 de premii stabilit prin lege.

În urma verificărilor, s-a constatat că numărul unic de înregistrare 293 a fost atribuit unei cereri de revendicare deja înregistrată în aplicația informatică, rezultând o dublă înregistrare. Drept urmare, numărul unic 293 a fost invalidat.

Extragerea va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 19.30. Extragerea este publică și va putea fi transmisă, în direct, de toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Române.

Aceasta va consta în extragerea cu urnele Loteriei Române a unui număr din intervalul numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost depuse cereri de revendicare a premiilor, respectiv 001 până la 338.

Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câștigător. Pentru desemnarea celui de-al doilea, se aplică crescător la primul număr extras un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câștigător (20). Pentru stabilirea celorlalți câștigători, pasul se adună succesiv la numărul desemnat anterior ca fiind câștigător.

Dacă în urma aplicării procedurii de selecție se depășește numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă (338), următorul număr câștigător din listă este dat de diferența dintre suma determinată prin aplicarea pasului (20) la baza de referință şi numărul unic maxim atribuit (338), continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege, 100. În procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind câștigătoare sunt eliminate din listă.

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câștigătoare, acestea vor fi centralizate și transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, respectiv pentru verificarea autenticității bonurilor fiscale câștigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin Direcţiile Regionale Antifraudă Fiscală.

 

 

Citiți și despre: