Stiri: Finante

Loteria bonurilor fiscale: O nouă extragere va avea loc duminică

16.10.2015

Extragerea din cadrul Loteriei bonurilor fiscale aferentă lunii septembrie are loc duminică, pe 18 octombrie. Bonurile participante sunt cele emise în perioada 1 – 30 septembrie 2015. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Selecția câștigătorilor va fi realizată în două etape. Astfel, duminică va fi organizată prima etapă de selecție care va consta în extragerea din urne a bilelor care vor desemna ziua și valoarea bonurilor câștigătoare, iar după centralizarea cererilor de revendicare a premiilor, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată cea de a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câștigătoare.

Extragerea de duminică va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 17.20.

Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și al C.N. „Loteria Română” (CNLR) pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Extragerea va fi realizată cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto. Aceasta va fi supravegheată de o comisie de tragere formată din câte un reprezentant al MFP, ANAF și CNLR, iar bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de tragere.

Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câștigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF.

Pentru extragerea din data de 16 august a.c., în termenul de 30 de zile au fost depuse 15 cereri de revendicare. Totodată, pentru extragerea organizată în data de 20 septembrie au fost depuse 33 cereri de revendicare a premiilor până la data de 15 octombrie.