Stiri: Finante

Loteria bonurilor fiscale: Patru cereri de revendicare a premiilor

14.09.2015

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că în urma centralizării bonurilor fiscale câștigătoare la extragerea din data de 19 iulie, a fost raportate un număr de patru cereri de revendicare a premiilor. Astfel, nu a fost depășit numărul maximum de premii stabilit de lege: cel mult 100 de premii.

În cadrul extragerii din 19 iulie, la Loteria bonurilor fiscale au fost desemnate câștigătoare bonurile emise în data de 1 iunie, cu valoarea de 509 lei.

Valoarea unui premiu, rezultată ca urmare a împărțirii fondului de premiere, în cuantum de 1.000.000 lei, la numărul total al bonurilor fiscale câștigătoare revendicate în termenul legal de 30 de zile de la data extragerii, este astfel de 250.000 lei. Venitul se impozitează cu o cotă de 16%.

MFP va plăti premiile în termenul prevăzut de lege: 60 de zile de la expirarea perioadei de revendicare. Astfel, câştigătorii vor intra în posesia premiilor cel mai târziu în data de 17 octombrie, după verificarea prealabilă de către Direcția Generală Antifraudă Fiscală, prin direcțiile regionale antifraudă fiscală, a autenticității și realității bonurilor fiscale depuse în vederea revendicării premiilor.

Următoarea extragere va avea loc duminică, 20 septembrie, pentru bonurilor fiscale câștigătoare emise în perioada 1-31 august.

În plus, Ministerul Finanțelor Publice va organiza în luna decembrie o extragere ocazională cu prilejul sărbătorilor de iarnă, la care vor participa bonurile fiscale emise în perioada 1 septembrie – 31 noiembrie.