Stiri: Logistica

Averizare călătorie Bulgaria august 2023.

Lucrări la podul Giurgiu-Ruse. Ce rute ocolitoare pot alege şoferii?

29.07.2015

Poliţia de Frontieră recomandă celor care doresc să tranziteze frontiera româno-bulgară să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la frontiera cu Bulgaria, având în vedere că lucrările de reabilitare la podul Giurgiu-Ruse, efectuate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, vor continua pe toată perioada sezonului estival, traficul auto desfăşurându-se alternativ pe un singur sens.

Începând cu data de 23 aprilie, CNADR a demarat reabilitarea căilor de comunicaţie din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, inclusiv a podului Giurgiu-Ruse.
Ca urmare a acestui fapt, circulaţia pe pod se desfăşoară alternativ, pe o singură bandă, iar dirijarea circulaţiei se realizează atât semaforizat, cât şi de către personal de dirijare a traficului din cadrul CNADR.

Având în vedere că în perioada sezonului estival sunt înregistrate creşteri ale traficului de pasageri prin punctele de frontieră, pentru evitarea aglomerărilor se recomandă participanţilor la trafic, în special şoferilor de automarfare, să folosească şi celelalte puncte de trecere de la frontiera cu Bulgaria:

– P.T.F. Vama Veche – jud. Constanţa;
– P.T.F. Negru Vodă – jud. Constanţa;
– P.T.F. Ostrov – jud. Constanta (trecere cu bacul)
– P.T.F. Calafat – jud. Dolj;
– P.T.F. Bechet – jud. Dolj (trecere cu bacul)
– P.T.F. Zimnicea – jud. Teleorman (trecere cu bacul, doar pe timp de zi)
– P.T.F. Turnu-Măgurele – jud. Teleorman (trecere cu bacul, doar pe timp de zi)