Lucrările de construcţii, în scădere în primele 11 luni din 2014

14.01.2015

În perioada ianuarie-noiembrie 2014, comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,5%, respectiv cu 9,9%, a anunțat Institutul Național de Statistică (INS).

În luna noiembrie din 2014, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna octombrie, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 13,1%, respectiv cu 5,8%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 2,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,5%.

În primele 11 luni din 2014, comparativ cu perioada similară din 2013, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut cu 9,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 19,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 6,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii, a scăzut la construcţiile inginereşti cu 24,4%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 35,7%, respectiv cu 11,4%.

În perioada analizată, volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 9,9%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 19,7%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,0% şi la lucrările de construcţii noi cu 7,3%.

Pe obiecte de construcţii au scăzut construcţiile inginereşti cu 25,4%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 36,4%, respectiv cu 10,3%.

În luna noiembrie 2014, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut, faţă de luna octombrie 2014 cu 13,1%, creştere fiind raportată la lucrările de reparaţii capitale 31,4%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,2% şi lucrările de construcţii noi cu 9,3%.

Pe obiecte de construcţii clădirile nerezidenţiale au crescut cu 23,4% şi construcţiile inginereşti cu 13,2%. S-a înregistrat o scădere la clădirile rezidenţiale cu 6,3%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2014, comparativ cu luna octombrie 2014, a înregistrat o creştere cu 5,8%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 23,9%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 6,8%.

Pe obiecte de construcţii, au crescut clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti cu 13,1%, respectiv cu 10,2%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 13,8%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2,2%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 5,7%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 17,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 56,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 30,0%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 13,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2014, comparativ cu luna noiembrie 2013, a scăzut cu 0,5%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o scădere la lucrările de reparaţii capitale cu 16,8%. Lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 6,5%, respectiv cu 1,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 13,7%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 64,2%, respectiv cu 29,4%.

Citiți și despre:

  • Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere în 2014Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere în 2014 Anul trecut, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 6,7%, comparativ cu nivelul din 2013, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). Totuși, în luna decembrie din 2014, […]
  • Volumul lucrărilor de construcții a scăzut în aprilieVolumul lucrărilor de construcții a scăzut în aprilie În luna aprilie, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, față de luna precedentă, ca serie brută cu 0,8%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,3%, […]
  • Volumul lucrărilor de construcţii, în scădereVolumul lucrărilor de construcţii, în scădere Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele 9 luni, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,8%, respectiv cu 11,7%, conform […]
  • Construcţiile, în creştere în primele şapte luni ale anuluiConstrucţiile, în creştere în primele şapte luni ale anului În perioada, ianuarie-iulie, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 11,3%, respectiv cu […]
  • Volumul lucrărilor de construcţii, în scădereVolumul lucrărilor de construcţii, în scădere În primele 10 luni ale anului, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,0%, respectiv cu […]