Stiri: Logistica

Proiect tehnic autostrada A7 Focșani – Bacău

Lucrările de pe sectorul de autostradă Lugoj-Deva se apropie de final

22.12.2016

Lucrările de pe sectorul de autostradă Lugoj-Deva, respectiv Traian Vuia – Margina, pe o lungime de 15 km, sunt în curs de finalizare astfel încât acest sector să poată fi utilizat de către participanții la trafic. Acest fapt va fi realizat imediat după clarificarea tuturor aspectelor de natură juridică, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR).

”Refuzul de viză pentru Recepția la terminarea lucrărilor, este invocat de faptul că ‘dispozițiile legale, așa cum sunt prevăzute de Legea 10/1995, recent modificată și republicată în septembrie 2016, nu fac referire în mod expres la recepționarea parțială, ci doar asupra unor lucrări prevăzute într-un contract’. Regulamentul de recepție aprobat prin H.G. 273/1994 nu a fost încă actualizat, drept pentru care se vor putea naște multe interpretări ulterioare dăunătoare companiei”, a precizat sursa citată.

Astfel, ‘efectuarea recepției la terminarea lucrărilor, investitorul, în speță Compania, va fi pusă în posesie, iar toate riscurile dării în funcțiune a unor părți din lucrare, fără a se respecta prevederile legale, vor fi preluate tot de Companie’.