Petrol si gaze

Lucrările de schelărie, în creștere pentru Rohrer

01.10.2015

Compania nu a resimțit efectele crizei economice și este în continuă dezvoltare. Curățări industriale, de rezervoare, schele, izolații speciale, schimbare de catalizatori, transport fluide și lucrări de golire și curățare legate de lichidele din clasele ADR3, ADR8, ADR9, dar și apă dulce, sărată și condens de abur. Acestea sunt serviciile pe care le oferă Rohrer Servicii Industriale.

Compania s-a lansat în România în 2005, având doar doi angajați la acea vreme, iar acum, la 10 ani de la inaugurare, numără 530 de angajați și se bucură de clienți fildeli și de creșterea notorietății, atât pe plan local, cât și peste granițe. Pentru a ține pasul cu toate cerințele industriei, Rohrer Servicii Industriale deține certificate importante, precum ISO 14001, ISO 9001 și  OHSAS 18001 pentru toate domeniile de activitate. Periodic aceste certificări sunt auditate și se emit recertificări de către TÜV Austria România, instituția specializată în acest sens. “Participarea la licitații, precum și obținerea comenzilor sau a contractelor cu marile companii nici nu poate fi concepută în lipsa acestor certificări mereu actualizate. În acest sens s-a implementat și managementul calității și al proceselor. Lucrând într-un domeniu în care securitatea și siguranța muncii sunt esențiale, instruirile pe teme de HSEQ sunt extrem de importante, iar auditul intern pe acest domeniu este făcut cu mult profesionalism”, ne-a declarat Dan Ghibernea, managing director Rohrer Servicii Industriale SRL.

Topul serviciilor

Lucrând cu sistemul de schele Layher, care permite crearea de structuri sigure și adaptabile oricărei geometrii spațiale, oficialii companiei spun că proiectele de schelărie sunt cele mai solicitate în prezent, iar criza din ultimii ani nu a avut un impact semnificativ asupra activității societății. Acest lucru este valabil mai ales pentru că toate contractele importante sunt încheiate pe durate cuprinse între doi și patru ani, iar unele dintre acestea presupun servicii de mentenanță, care, cu precădere în industria petrochimică, respectă un anumit plan. “În momentul de față comenzile au crescut, lucru ce se reflectă și în creșterea numărului de angajați. Una dintre problemele mari cu care ne confruntăm este lipsa calificării forței de muncă, astfel încât suntem nevoiți să angajăm personal necalificat, pentru care organizăm cursuri de calificare pe costurile noastre. Restructurarea învățământului profesional ar fi o soluție”, explică managing directorul Rohrer Servicii Industriale.

 

În momentul de față comenzile au crescut, lucru ce se reflectă și în creșterea numărului de angajați – Dan Ghibernea, managing director Rohrer Servicii Industriale

 

Cererile pentru noi servicii oferite sunt, desigur, condiționate de evoluția anumitor sectoare industriale, pe plan local. Astfel, întreținerea instalațiilor din industria petrochimică, metalurgie, extragerea petrolului și a gazelor pe platforme marine presupun accesul la instalații speciale, cu ajutorul schelelor construite de companie. “Câștigarea licitațiilor pentru reviziile generale din rafinării au constituit primele mari succese. Cele mai importante proiecte, până în 2010, au fost marile revizii din rafinăriile OMV Petrom, pentru care am realizat lucrările de schelărie industrială, izolații și curățări industriale, iar în ultimii cinci ani implicarea și în reviziile de la Rompetrol”, povestește Dan Ghibernea.

Adaptare rapidă la cerințele clientului

Serviciile companiei se pliază, în special, pe cerințele industriei petrochimice, iar calitatea înaltă a acestora asigură clienții și partenerii de afaceri de faptul că beneficiază de servicii performante în orice moment.

Mai mult decât atât, structura echipelor de lucru și experiența fac ca timpul de execuție al lucrărilor să fie cât mai scurt, existând disponibilitate de adaptare rapidă la cerințele clientului. “Participând la cât mai multe licitații avem șansa de a obține contracte de lungă durată și valoare mare, ceea ce ne oferă stabilitate în condițiile actuale”, spune Dan Ghibernea, managing director Rohrer Servicii Industriale.

Proiecte importante

Rohrer Servicii Industriale a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 88 de milioane de lei, iar estimările de la anul curent sunt bazate pe păstrarea nivelului cifrei de afaceri la cel puțin 90% din cea de anul trecut.

Unul dintre cele mai importante momente din istoria companiei a fost marcat acum cinci ani, perioadă în care compania și-a dezvoltat domeniul de activitate, câștigând licitația OMV Petrom de transport fluide în domeniul exploatării. Efortul de preluare a acestei activități a fost foarte ridicat, prin preluarea personalului externalizat de OMV Petrom, dar succesul a fost unul pe măsura așteptărilor.

Prezența la lucrările industriale de la Petrom, din noiembrie 2005, cu o echipă internațională de specialiști, cu zeci de utilaje și pompe de înaltă presiune a fost primul moment care a marcat istoria companiei. Cu o mobilizare impresionantă de forțe și o demonstrație de logistică și profesionalism, succesul acestei lucrări, parte a unei revizii în Rafinăria Petrobrazi, a stat la baza relației contractuale de lungă durată cu OMV Petrom, cel mai mare beneficiar al companiei în prezent. „A urmat o dezvoltare aproape exponențială în primii patru, cinci ani, firma ajungând să ofere locuri de muncă pentru până la 300 de muncitori și specialiști, iar la 10 ani de la înființare avem peste 530 de angajați. În perioadele de revizii, datorită mobilității din cadrul grupului, se apelează la sprijinul specialiștilor din grup – austrieci, germani, olandezi, care vin cu utilajele lor pentru a finaliza în cel mai scurt timp lucrările. Pentru orice rafinărie perioada de revizie trebuie să fie cât mai scurtă și mai eficientă, pentru a nu avea pierderi de producție. Între timp, firma a obținut și comenzi de la alți parteneri importanți din domeniul petrochimiei, precum Rompetrol, sau siderurgiei, cum ar fi ArcelorMittal”, ne-a declarat Dan Ghibernea, managing director Rohrer Servicii Industriale.