Logistica

MA.RA Logistics Quality, servicii cu acoperire globală

01.02.2017

Compania este specializată în transportul confecțiilor pe umerașe. Cu o experiență de peste 16 ani în domeniu, MA.RA Logistics Quality furnizează servicii de transport și expediții terestre, maritime și aeriene, import și export, fiind specializată în transportul confecțiilor pe umerașe.

MA.RA Logistics Quality este o casă de expediții de top în industria fabricilor de confecții și a industriei fashion. Acest lucru se datorează, în principal, rețelei cu acoperire globală de care beneficiază, ca parte a grupului italian Albini & Pitigliani, rețea ce permite clienților companiei să transporte produsele aproape oriunde în lume.

De asemenea, MA.RA Logistics Quality este atât membră a Camerei de Comerț UK (BRCC – The British Romanian Chamber of Commerce) cât și a Camerei de Comerț Italiene România (Camera di Commercio Italiana per la Romania).

Factorii succesului

Datorită succesului avut la nivel local, MA.RA Logistics Quality a devenit, începând cu anul 2000, corespondentul Grupului Albini & Pitigliani în România. Acest succes are ca bază 5 valori în virtutea cărora compania și-a desfășurat activitatea și care, în timp, au devenit factori decisivi în obținerea performanțelor.

Acești factori sunt flexibilitatea, experiența, acoperirea globală, serviciile specializate și avantajul costului.

Flexibilitatea – Fiind o companie de nivel mediu din România, MA.RA Logistics Quality se poate adapta cu ușurință la nevoile și cerințele clienților. De aceea, clienții pentru care compania organizează transporturi au diverse domenii de activitate – textile și confecții pe umerașe, bunuri de larg consum, electronice, Hi-Tech, produse de îngrijire personală, uz casnic, mobilă, mecanice și piese de schimb.

Factorii de bază în obținerea succesului MA.RA Logistics sunt flexibilitatea, experiența, acoperirea globală, serviciile specializate și avantajul costului

Experiență relevantă – Beneficiind de o echipă cu peste 16 ani de experiență, MA.RA Logistics își dezvoltă permanent resursele, cunoștințele și competențele în domeniul transporturilor și expedițiilor internaționale.

Acoperire globală – Prin intermediul ALPI Grup, din care face parte, compania beneficiază de suportul și colaborarea a peste 200 de corespondenți din întreaga lume.

În ceea ce privește serviciile specializate, Maria Rădița, director general al MA.RA Logistics Quality, afirmă: „Suntem recunoscuți astăzi de o bună parte a producătorilor de confecții din România, ca parteneri de încredere în organizarea expedițiilor de textile și confecții pe umerașe. Pentru că suntem pasionați de ceea ce facem, căutăm permanent să consolidăm astfel de Servicii Specializate și pentru alte industrii”.

Avantajul costului – Datorită parteneriatelor solide cu vendori, transportatori și alți  furnizori de servicii, compania poate oferi tarife competitive. În plus, aceasta deține și spații de depozitare cu acces rapid la linia de centură a Bucureștiului și la Autostrada A2.

Portofoliul de servicii MA.RA Logistics

Unul dintre tipurile de transport oferite de MA.RA Logistics este cel terestru, un serviciu personalizat, adaptat cerințelor clienților, efectuat atât în grupaje de mărfuri, cât și prin intermediul camioanelor complete sau liniile cu trafic regulat.

Totuși, principala activitate este cea de transport mărfuri în regim de grupaj (LTL). „Colectăm mărfurile folosind Sistemul de Management al Comenzilor, care organizează transportul mărfurilor cu aceeași destinație, astfel rezultând pentru clienții noștri reducerea semnificativă a costurilor, optimizarea spațiului pentru depozitare, eficientizarea timpilor de tranzit și, în final, reducerea emisiilor de carbon”, adaugă directorul general al companiei.

Însă, pentru cantități sau volume mari, MA.RA Logistics oferă și suport pentru procedurile, documentația, tipul de camion și echipamentele necesare, având totodată conexiuni zilnice pentru transportul spre și dinspre Italia, Spania, Turcia, Franța, Portugalia, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Danemarca, Germania, Polonia, Letonia, Estonia, Lituania și Bulgaria.

În ceea ce privește transportul maritim, siguranța și eficiența sunt caracteristicile de bază atât pentru transportul multimodal, full container sau less than a container (LCL).

Portofoliul de servicii al companiei cuprinde atât servicii de transport – terestru, maritim și aerian – cât și servicii de depozitare și manipulare mărfuri.

MA.RA Logistics poate pune la dispoziția clienților toate tipurile de containere, precum și documentația necesară. De asemenea, dacă marfa este insuficientă pentru un container, instituția poate colecta și consolida mărfuri de la mai multe companii într-un singur container.

În plus, personalul companiei poate asista clienții la găsirea celei mai bune rute, combinând transportul maritim cu cel aerian. Acest lucru este în beneficiul clientului, deoarece transportul aerian este caracterizat prin rapiditate, marfa ajungând astfel la timp, întotdeauna, oriunde în lume.

De aceea, atunci când o livrare este urgentă, MA.RA Logistics va pune la dispoziție Servicii Aeriene Expres. Datorită parteneriatelor încheiate, compania poate furniza un serviciu stabil și fiabil pentru transportul oricăror tipuri de mărfuri – generale, textile, confecții pe umerașe, mărfuri exotice și alte tipuri de transport personalizate.

MA.RA Logistics Quality oferă și servicii de depozitare și manipulare datorită spațiilor de depozitare deținute, aflate sub supraveghere vamală, precum și datorită poziționării care facilitează accesul rapid către fiecare zonă a țării.

Serviciile de manipulare a mărfurilor constau în servicii de încărcare și descărcare, servicii de paletizare, servicii de împachetare și etichetare, pregătirea comenzilor pentru livrare.

Implicarea în comunitate

MA.RA Logistics Quality se implică activ în viața comunității în care își desfășoară activitatea, fiind unul dintre partenerii fundațiilor Salvați Copiii și Dăruiește Viață.

Compania a participat de-a lungul timpului la numeroase proiecte sociale atât ca sponsor, cât și prin intermediul echipei de angajați. Astfel, numai în anul 2016, MA.RA Logistics a participat în două rânduri la Galantom 2016 – Aleargă pentru Echipa Salvați Copiii, unde angajații companiei au alergat pentru a ajuta copiii născuți prematur.

Alte evenimente sociale și fundații susținute de MARA Logistics: „Cifrele înseamnă viață”, Maratonul Internațional al Copiilor – organizat de fundația Save the Children International – Asociația Autism Transilvania, Asociația „Salvează o inimă”, Fundația Inimă de Copil.

Pe lângă acestea, MA.RA Logistics luptă împreună cu Bursa de Fericire pentru strângerea de fonduri necesare pentru construirea Clinicii de Oncologie de la Spitalul Marie Curie.