Combaterea risipei alimentare.

MADR trebuie să adopte normele privind lanțul scurt de aprovizionare, până pe 15 ianuarie

20.12.2016

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale are obligația ca până în 15 ianuarie 2017 să adopte normele metodologice de desfășurare a acțiunilor privind lanțul scurt de aprovizionare prevăzut în Legea nr. 150/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

MADR reaminteşte că definițiile produselor agroalimentare sunt cele stabilite de legislația europeană, respectiv Regulamentele 852/2004 și 178/2002.

De la adoptarea Legii 150/2016, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a inițiat o serie de discuții cu formele asociative din agricultură dar și cu reprezentanții marilor rețele comerciale cu scopul definitivării normelor metodologice privind Legea nr. 150/2016. Rezultatul acestor întâlniri de lucru cu toți cei implicați s-a concretizat în proiectul de act normativ care se află postat pe site-ul http://www.madr.ro

La inițiativa Ernst&Young, a avut loc luni, 19 decembrie 2016, un seminar privind interpretarea şi aplicarea Legii nr. 321/2009 precum și a proiectului de Hotărâre pentru aprobarea Normelor de aplicare a acestei legi, la care au participat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Niculina Tâlvăr, secretar de stat, experții din direcția de specialitate și reprezentanții marilor rețele comerciale.

În cadrul dezbaterilor, reprezentanții hypermarket-urilor au avut o serie de comentarii, sugestii și propuneri privind proiectul Normelor Metodologice.

„Având în vedere că proiectul este în dezbatere publică, MADR recomandă reprezentanților hypermarket-urilor, precum și celorlalți factori interesați, să transmită în scris propunerile privind completarea proiectului mai sus menționat. După primirea acestora, reprezentanții MADR le vor centraliza și analiza, în vederea stabilirii unui echilibru cât mai corect pe lanțul agroalimentar”, a anunţat Ministerul Agriculturii.

 

 

Citiți și despre: