Stiri: Economie

Grevă transporturi Grecia aprilie 2024.

MAE: Grevă naţională în Grecia. Ce sindicate vor participa?

03.12.2015

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenţionează cetățenii români care intenţionează să tranziteze sau să călătorească în Grecia că Administrația Supremă a Funcționarilor Publici (ADEDY) – cel mai mare sindicat al funcționarilor publici eleni – , și Confederația Generală a Lucrătorilor Greci (GSEE) – sindicatul lucrătorilor din domeniul privat – vor organiza astăzi o grevă națională de 24 de ore.

Astfel, vor participa la protest și Administrația Federației Panelene Maritime, organizațiile de lucrători din administrațiile locale, medicii din spitale și centre medicale, reprezentanții transportatorilor de călători urbani și feroviari.

În plus, conform MAE, în Atena, personalul de pe mijloacele de transport în comun va protesta până la ora 09.00 şi vor relua manifestaţiile de la ora 21.00, până la sfârșitul programului de lucru.

În schimb, sindicatele controlorilor de trafic aerian şi personalului navigant nu au anunţat încă o decizie privind susţinerea acestui protest, însă nu este exlus riscul unor perturbări ale traficului aerian.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor să consulte pagina dedicată „travel-alerts”, de pe site-ul său, și reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în afara ţării au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”.