Stiri: Social

MAE: Nivelul de alertă se menţine în Bruxelles. Staţiile de metrou rămân închise

23.11.2015

Ministerul Afacerilor Externe anunţă cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Belgiei că Guvernul acestei ţări a decis menținerea nivelului de alertă teroristă la nivelul maximum pentru oraşul Bruxelles, 4 pe o scară de 1 la 4, ceea ce semnifică „o ameninţare serioasă şi iminentă”.

De asemenea, staţiile de metrou rămân închise, trenurile periurbane suspendate, astfel că, din cauza lipsei mijloacelor de transport în comun, în cursul zilei de luni, 23 noiembrie 2015, școlile și universitățile din Bruxelles vor fi închise.

Se recomandă locuitorilor din Bruxelles să evite „locurile cu o concentraţie mare de oameni,” cum ar fi „concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun” și centrele comerciale aglomerate.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.