Stiri: Social

MAE: Olanda a impus măsuri suplimentare de control și securitate

23.03.2016

Ministerul Afacerilor Externe anunţă cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească spre Regatul Ţărilor de Jos că, urmare a atentatelor care au avut loc pe 22 martie, în Bruxelles, autoritățile olandeze au impus măsuri suplimentare de control și securitate, pe întreg teritoriul țării.

Olanda menține nivelul de alertă teroristă la „substanțial” (reprezentând faptul că, în prezent, nu sunt dovezi care să conducă la concluzia că se pregătește un atentat) și intensifică măsurile de control și securitate la frontieră, pe aeroporturile din Schiphol-Amsterdam, Rotterdam și Eindhoven, precum și în gări, atât cele interne – Utrecht, Rotterdam, Haga, Amsterdam, cât și în cele care reprezintă puncte de trecere a frontierei – Arnhem, Breda și Rozendaal.

Frontiera terestră olandezo-belgiană rămâne deocamdată deschisă. În plus, sunt intensificate operațiunile de patrulare realizate de echipaje ale poliției militare.

Autoritățile olandeze sunt în contact permanent cu cele belgiene, franceze și germane în ceea ce privește luarea de măsuri suplimentare de securitate.