Stiri: Logistica

MAE: Restricţii de trafic în Ungaria

22.12.2015

Ministerul Afacerilor Externe anunţă transportatorii români care tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Ungariei că, în zilele nelucrătoare din perioada Crăciunului, se aplică restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de transport marfă a căror masă totală depăşeşte greutatea de 7,5 tone. Astfel, restricţiile se aplică începând cu ziua de joi, 24 decembrie, ora 22:00, ora Ungariei, până duminică, 27 decembrie, ora 22.00, ora Ungariei.

MAE reaminteşte faptul că, până la data de 1 martie 2016, camioanele dotate cu Euro3 pot circula sau tranzita teritoriul Ungariei în perioadele în care este în vigoare o restricţie de circulaţie.

De asemenea, se estimează că timpii de așteptare să crească, în sensul de intrare spre România, la toate punctele de frontieră, urmare a controalelor specifice efectuate de Poliția de frontieră.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.